Hanne kommenterer MGP-finalen

Hanne Hoftun skal kommentere både finalen i Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest på P1. - Det er et glitrende tilbud til lisensbetalerne, mener hun.

Hanne Hoftun
Foto: Rune Lind / NRK

Du kjenner kanskje Hanne Hoftun frå da Maria Haukaas Storeng kjempet hjem en femteplass for Norge i Beograd. Da kommenterte hun Eurovision for det norske folk. Det skal hun i år også, men i år på radio.

– Jeg synes dette er et glitrende tilbud til lisensbetalerne. Vi vet at mange ikke kan få med seg finalene fordi de er på hytter, jobb eller er utan tv eller dekning. Det er også gøy at NRK P1 satser på et underholdningsprogram som samler en hel nasjon. Radioen er med der det skjer!

Hanne Hoftun i kommentatorboksen under Eurovision

Hanne Hoftun i kommentatorboksen i Beograd da hun kommenterte Eurovision på NRK1.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Gleder seg

Hanne mener målet er å gi lytterne en god opplevelse av showet på scenen.

Hanne Hoftun og Per Sundnes

Hanne Hoftun og Per Sundnes har laget vorspiel-sendinger sammen på P1.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

– Vi skal presenterer det som skjer på scenen, slik at lytterne, de som ikke ser på tv, eller som heller ønsker radiolyden, får best mulige opplevelse av showet, lover Hanne.

Hanne kan MGP

Kommentatoren kjenner Melodi Grand Prix godt. I år har hun sammen med Per Sundnes laget vorspiel-program på NRK P1, der de har tatt temperaturen på stemningen før delfinalene, og bidratt til MGP-festen over hele landet.

HØR: MGP-vorspiel fra Sarpsborg

HØR: MGP-vorspiel fra Bodø

HØR: MGP Vorspiel Skien

Som tidligere Eurovision-kommentator, kommetator på bisettelsen til Michael Jackson og programleder i Nitimen er hun trygg på at dette blir en fin sending.

– Jeg vet hva jeg går til, og gleder meg. Jeg vil ikke være mer spent enn jeg er før en Nitime-sending. Jeg vil jo alltid prestere det beste jeg kan. Jeg tenker nesten på det som en idrettsprestasjon.

Første gang

Hanne Hoftun

Hanne Hoftun er klar for å lage Melodi Grand Prix-stemning på lørdag.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Tidligere har P1 hatt egen sending under finalen i den norske Melodi Grand Prix og den internasjonale finalen. Kommentatorere som Vidar Lønn Arnesen, Leif Erik Forberg, Erik Heyedahl og Jahn Teigen har hatt denne jobben før.

Flere andre land har lenge hatt denne tradisjonen.

- Ja, mange land har i flere år hatt både radio og tv-kommentatorer. De jobber saman, men snakker i ulike medier.

– Jeg gleder meg til å formidle den største tv-begivenheten i 2010 til tusenvis av radiolyttere.