Guri Schanke

Som russ nektet hun å synge fra scenen, men senere har hun brolagt karrieren med glitrende musikal-tolkninger. Nå er det derimot dansen som gjelder!

Guri Schanke
Foto: Fredrik Arff/ Dinamo

Hør låten: Guri Schanke - "Ven a bailar conmigo"

Nett-TV: Se Guri Schanke på scenen i Bodø

 

 

På russerevyen var Guri så sjenert at hun fikk beskjed om at hun ikke fikk være med om hun ikke snarest begynte å synge. Hun ville egentlig bli interiørarkitekt men avbrøt studiene etter at jobbene begynte å stå i kø.

Utallige oppdrag

Til tross for at Guri ikke har noen formell teaterutdanning, har hun en imponerende CV som omfatter musikaler, show, TV-serier, cabareter, eventer og konserter (bl.a. julekonserten «Stille Natt Hellige Natt»). Hun har dubbet en rekke tegnefilmer og sang også på Skaugum for kongeparet 17 mai 2001.

- Jeg har vært veldig heldig som har fått gjort så mange ting og fått så mange nye utfordringer.

Guri Schanke
Foto: Fredrik Arff/ Dinamo

Trofast GP-seer

Guri er en trofast GP-titter, og mannen Øyvind Blunck og henne selv følger med hvert eneste år. Hun har sett alle finalene så lenge hun kan huske.

Selv har hun aldri deltatt i Melodi Grand Prix tidligere, men hun sang på noen bidrag som ble sendt inn på slutten av 80-taller, bl.a. låter laget av Jens Wendelboe og Arne Garvang.

”Ven A Bailar Conmigo”

”Ven A Bailar Conmigo” er en låt som nettopp Wendelboe kunne ha skrevet. Direkte oversatt betyr tittelen “Skal vi danse”, og det er en glad latinolåt med masse rytme.

- Låta passer meg veldig godt og den gir en heftig beskrivelse av å danse. Det kommer nok til å bli mye dansing og bevegelse underveis.

Låta er skrevet av veteranen Thomas G:Son som tidligere har deltatt med fem låter i den norske MGP, 21 låter i Svenska Melodifestivalen, fire låter i den finske Euroviisut og én låt Lettiska melodifestivalen

Utenom MGP har han arbeidet med: Carola, Jill Johnson, Charlotte Perrelli, Vikingarna mm, ca 180 innspilte låter med diverse artister.