Grand Prix-spekulasjonene florerer

Lene Alexandra, A1og Mira Craig. VG har startet spekulasjonene om hvem som skal delta i Melodi Grand Prix i 2010.

VG spekulerer i MGP-artister

VG spekulerer i hvem som skal være med i MGP i 2010. Faksimile fra VG Nett.

Foto: Faksimile fra VG Nett

– A1-låt omtales som NRKs storfavoritt, skriver VG og sier at ikke bare er Christian Ingebritgsens gruppe aktuell med comeback-konserter, men den skal også opptre i Melodi Grand Prix på nyåret.

Finalen må vise det nye Norge

Flere kan hoppe av Eurovision 2010

– Stor interesse er flott

– Det er hyggelig at forventningene er høye og at MGP-interessen er på topp, sier prosjektleder Leif-Åge Reme i Grand Prix-redaksjonen, men han vil ikke kommentere spekulasjonene.

Leif-Åge Reme

Prosjektleder Leif-Åge Reme

Foto: NRK

– Hvem som helst kan spekulere i hvilke navn de vil for meg, men jeg verken bekrefter eller avkrefter noen før alt er klart fra vår side, sier Reme.

Han understreker at det kan være mange grunner til at NRK drøyer med å gå ut med navnene.

– Det kan være alt fra at ikke alle avtaler er signert, til at enkeltartister ikke ønsker å få deltakelsen bekjentgjort ennå. Derfor legger vi en plan alle er komfortabel med, sier han til nrk.no.

– Vi har ingen hast

– Så det er ikke slik at dere må legge om lanseringsplanene nå som spekulasjonene går høyt?

- Nei, vi skal offentligjøre våre låtskrivere og artister når alt er klart. Det kan skje om én uke eller om tre uker. Vi har ingen hast, sier prosjektlederen.

21 artister skal gjennom tre delfinaler og "Siste sjansen" før vi vet hvem som skal representere Norge i den internasjonale finalen i Fornebu Arena 29. mai.

Delfinalene skal foregå på Ørlandet flystasjon 8. januar, i Bodø 16. januar og i Skien 23. januar. Deretter er det klart for "Siste sjansen" i Sarpsborg 30. januar.

– Knallgod gjeng som deltar

– VG skriver at A1 er NRK-redaksjonens storfavoritt til å vinne hele konkurransen. Er du enig i det?

– Å nei, du lokker ikke meg utpå glattisen. Vi skal lage god TV-underholdning og en spennende konkurranse, og har ingen favoritter blant artistene andre sier vi skal by på, sier Leif-Åge Reme.

– Men det er en knallgod gjeng vi skal presentere. Ingen tvil om det, smiler han.

Fanklubben er storfornøyd

I fan-kretser jubler man over rykter og spekulasjoner.

- Rykter, spekulasjoner og eventuelt A1 – dere er alle hjertelig velkommen. Melodi Grand Prix er friskmeldt, skriver Kristine Vogt Beylegaard på Eurovisionnorway.no .