Forhåndsfavorittene videre fra semifinale

LISBOA (NRK): Favorittene Netta fra Israel og Eleni Foureira fra Kypros er videre til finalen etter første semininale i Eurovision 2018. Samtidig klatrer Norge på bettinglistene.

Portugal Eurovision Song Contest

Eleni Foureira, med sin sang «Fuego» er nå spillselskapenes favoritt. Hun gikk videre fra kveldens semifinale.

Foto: Armando Franca / AP

Disse gikk ti landene gikk videre til finalen:

 1. Østerrike
 2. Estland
  Pomp og prakt signert Estland.
 3. Kypros
 4. Litauen
  Få har tro på Litauens bidrag.
 5. Israel
  Netta Barzilai representerer Israel med låten «Toy». 
Hun ligger på toppen av bettinglistene før tirsdagens semifinale.
 6. Tsjekkia
  Tsjekkiske Mikolas har sjarmet anmelderne.
 7. Bulgaria
  Bulgaria har sendt denne gruppa til Lisboa.
 8. Albania
  Bushpepa er Albanias håp.
 9. Finland
 10. Irland

Det betyr at Aserbajdsjan, Island, Belgia, Hviterussland, Makedonia, Hellas, Armenia, Sveits er ute av Eurovision 2018.

Les også: Dette mener anmelderne om låtene i Eurovision

Norge mot oddstoppen

Netta Barzilai, som representerer Israel med låten «Toy», har til nå vært spillselskapenes favoritt. Natt til onsdag ble hun skjøvet nedover på listen.

Det er jevnt om førsteplassen, hvor Eleni Foureira fra Kypros og Norges Alexander Rybak har byttet på topplasseringen. Norge har sluret mellom andre- og tredjeplass siden den første sceneprøven forrige uke.

I tillegg til Norge, har Kypros blitt omtalt som en av de store forhåndsfavorittene.

Eleni Foureira har blitt omtalt som konkurransens Beyoncé, og har forsøkt å delta for hjemlandet Hellas flere ganger. Tirsdag kveld førte den brennhete fremførelsen av låten «Fuego» henne videre til finallen..

Israels Netta foreløpig ligger på en tredjeplass på bettinglistene. Låten hennes handler om mobbing, og hun sier til NRK at en seier i lørdagens finale vil bety mye.

– Det ville vært fantastisk for meg å vinne, en person som meg, for så mange jenter og gutter som har problemer med selvtilliten. Mobbing må stoppe og det er det låten handler om. Jeg er beæret og heldig som får være her og kan fremføre en slik låt.

Estland stilte med et ellevilt kjole-show, og gikk videre til finalen.

I ilden på torsdag

Både Sverige og Danmark er i torsdagens semifinale sammen med Norge. Mens Island må reise hjem etter kveldens semifinale, er Finland blant landene som er videre.

– Jeg er så glad! Jeg var så nervøs for, siden de ropte meg opp nest sit. Takk til alle som stemte, sier den finske finalisten Saara Aalto til pressen.

Rybak har slitt med sykdom den siste uken, men er på bedringens vei.– Jeg håper bare å gjøre Norge stolt. Det er et stort ansvar, men det er et morsomt ansvar, sier Rybak til NRK.

Saaro Aalto forteller til NRK at hun ikke helt vet hvordan hun skal klare å nærme seg Alexander Rybak, som hun ble veldig betatt av i 2009 da han vant Eurovision-finalen.
Alexander Rybak vant Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum i kveld med låten «That’s How You Write a Song»