Finland raser mot Sveriges Eurovision-håp

– De ba om et ærlig svar og jeg svarte at jeg ikke liker låten, sier svenskenes Eurovision-håp Måns Zelmerlöw. Nå har han også sagt sin mening om Norges bidrag.

Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw besøkte Nitimen i NRK P1 onsdag morgen.

Foto: Rune Lind / NRK

Den svenske Eurovision-artisten Måns Zelmerlöw har de siste dagene måttet forklare seg etter at han i helgen uttalte at han ikke liker årets finske bidrag.

– Jeg hører rykter om at det har blitt litt oppstyr i Finland. Selv har jeg ikke sett hva som skrives, men det har visst blitt rabalder, sier Zelmerlöw.

– De finske journalistene ba om et ærlig svar på hva jeg syns om låten deres. Jeg er ingen punk-fan, og jeg syns ikke låten er særlig bra, så da sa jeg det, forklarer han.

Det finske bidraget i år er bandet Pertti Kurikan Nimipäivät som består av fire menn med forskjellige funksjonshemninger. Låten har fått oppmerksomhet ikke bare fordi dette er første gang en gruppe mennesker med funksjonshemning deltar, det er også tidenes korteste Eurovision-låt, på bare 1 minutt og 25 sekunder.

– Dessverre var det ingen som fikk med seg at jeg også sa at jeg liker guttene kjempegodt, og at jeg syns det er kult at finnene stemte frem dette bidraget. Men det er jo kjedelig å si at alle låtene er like bra.

Vinnerfavoritt

Måns Zelmerlöw fra Sverige

28 år gamle Zelmerlöw har deltatt i Melodifestivalen både som artist, låtskriver og programleder tidligere. Her i Norge er han kanskje mest kjent fra da han var programleder for Allsang på Skanssen for SVT.

Foto: Per Kristiansen

Sverige er favoritt til å vinne Eurovision i år, og låten «Heroes» ligger øverst hos de internasjonale bookingselskapene.

I disse dager driver det svenske Eurovision-håpet promo i en rekke europeiske land for å sikre seg stemmer når han opptrer i semifinalen den 21. mai. Onsdag var turen kommet til Norge, der han blant annet var innom Nitimen på NRK P1.

Zelmerlöw sier han trives med favorittstempelet.

– Det er jo kult å være en del av vinnerspekulasjonene. Jeg tror det gjør at oppholdet i Wien blir ekstra gøy. Og jeg vil heller være favoritt i Eurovision enn i Melodifestivalen, der det å ha et favorittstempel ofte blir negativt, forklarer han.

Se video av Nitime-besøket her:

Den svenske Eurovision-deltakeren Måns Zelmerlöw besøker Ida Kjøstelsen og Pål Thoresen i Nitimen, og forteller om bråket rundt den finske ESC-låten.

Konkurrerer mot Norge

For første gang på flere år deltar Norge og Sverige i samme delfinale i Eurovision. Det betyr at vi kan stemme på våre naboer i øst, og forhåpentligvis kan norske Mørland & Debrah Scarlett regne med å få noen stemmer tilbake.

– Jeg liker «A Monster Like Me» veldig godt. Det er en fin låt, og Mørland & Debrah har en fin kjemi seg imellom, sier Måns, og bedyrer at han ikke bare har lært av de siste dagers hendelser når han svarer som han gjør.

– Nei nei! Jeg møtte de norske artistene i Amsterdam i helgen og så dem opptre der. De var veldig hyggelige og det er en flott låt, avslutter han.

Eurovision Song Contest arrangeres i Wien den 19, 21 og 23. mai.