– Hun ser ut som et tre, og jeg elsker det

I det Elisabeth Carew entret scenen i søndagens semifinalen i Melodi Grand Prix, haglet tilbakemeldingene på Twitter. Og det var én ting som gikk igjen - kjolen. – Jeg hadde ikke sett for meg at den skulle få så mye oppmerksomhet, sier hun.

Elisabeth Carew

Elisabeth Carew har fått mye oppmerksomhet for sin MGP-kjole. I kveld får folket se den igjen når hun opptrer i årets finale.

Foto: Tom Øverlie / NRK

– Det eneste vi tenkte på var at vi ville ha noe som markerte seg. Det er jo viktig å skille seg litt ut i denne konkurransen, sier Elisabeth Carew om valg av Melodi Grand Prix-kjole.

Og slik ble det virkelig. Av alle årets MGP-artister, er det nok «Sole Survivor»-sangeren som har fått mest oppmerksomhet i begge ender av skalaen for sin grønne skjellkjole.

– Det var en som skreiv at jeg så ut som et tre, men at han elska det, og det elska jeg. I tillegg var det en som lurte på om kjolen var kjøpt på Flisekompaniet, ler Carew.

– Vi håpa jo at folk skulle like den, men det var ingen av oss som kunne forutse at den skulle få så mye oppmerksomhet, sier Elisabeth.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Viktig å stille i norsk design

Elisabeth Carew sin kjole

Elisabeth Carew er godt fornøyd med kjolevalget i årets Melodi Grand Prix.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

Da Elisabeth sitt sceneantrekk skulle utformes, forslo kostyedesigner for NRK, Susanne Hoftun, den norske designeren Tina Steffenakk Hermansen (TSH).

– Jeg har jobbet mye med henne tidligere, og visste at hun kunne levere det Elisabeth og jeg hadde snakket om at vi ønsket for hennes kostyme, sier Hoftun.

De så for seg en kjole med enkelt snitt og mye tekstur i stoffet. At det i tillegg var norsk design, var viktig.

– Vi hadde så klar forestilling om hva vi ønsket oss, så utvelgelsesprosessen gikk veldig raskt, forteller Carew.

I løpet av en liten halvtime hadde de bestemt seg for materiale, og den første prøven var allerede uken etter.

Artisten kan avsløre at kjolen kanskje ser heldekkende ut for seerne, men at den egentlig er helt gjennomsiktig.

– Holder man den opp mot lyset kan man se tvers gjennom paljettene, men det får man heldigvis ikke inntrykk av på scenen, ler hun.

– Jeg synes det er utrolig moro at så mange kommenterer det vi har på oss, enten det er positivt eller negativt. Melodi Grand Prix handler mye om sceneshow og klær også, så det er jo nesten en selvfølge at folk mener like mye om det som selve låta, sier hun.

Spent før kveldens finale

Carew forteller at skuldrene er lavere etter søndagens semifinale.

– Det var en helt utrolig opptur, og jeg ble så glad da jeg gikk videre at jeg nesten ikke husker noe av det, sier hun.

Hun forteller at hun ikke merker noe til konkurranseinstinktet ennå, men innrømmer at det hadde vært stort å få representere Norge i Eurovision Song Contest.

– Jeg kjenner jo på hele meg at en København-tur i mai er drømmen, men akkurat nå er jeg mest fokusert på at kveldens opptreden blir så bra som overhodet mulig, sier Elisabeth Carew.

Hun opptrer som artist nummer to i kveldens MGP-finale. Det hele ser du direkte på NRK1 klokka 19.55.