Feirer ti år som band med MGP-deltakelse

Det har gått ti år siden brødrene Tommy og Ronny Nilsen satt på grunnideen til det som skulle bli Pegasus. Nå er guttene klare for MGP i Oslo Spektrum.

Tommy og Ronny Nilsen

SPENTE: Ronny og Tommy Nilsen er klare for MGP

Foto: Rikke Askersrud / NRK

Brødrene Tommy og Ronny Nilsen satte seg et mål i 2006. Det var å lage melodibasert pop for voksne, så vel som for de unge. Resultatet var Pegasus, og etter ni album og en Spellemannpris kan det virke som at de har nådd målet sitt. Nå markeres suksessen med en deltakelse i Melodi Grand Prix.

– Melodi Grand Prix er et fint sted for å kunne markere ti år med Pegasus. Men det gir oss også en mulighet for oss å kunne vise hvem vi egentlig er for gamle og nye publikummere, sier Tommy.

Brødreparet fra Oppsal står og ser utover Oslo Spektrum som rigges opp til MGP-finale. På lørdag skal de fremføre foran et ellevilt publikum og hele Norge. Guttene selv har ikke stått på scenen i Oslos storstue ennå.

– Eneste sceneerfaringen herfra er alle konsertene vi har vært på, sier Ronny og legger til at de beste minnene fra arenaen var da Kiss og Eagles hadde konserter i 1996.

Artikkelen fortsetter under videoen.

– Vi er venner på et helt annen nivå

Å jobbe tett med sin egen bror over en lang periode har ikke slått sprekker på søskenbåndet. Snarere tvert i mot for brødreparet Nilsen.

Pegasus Spellemann

SPELLEMANN: Pegasus vinner Årets Danseband under utdelingen i 2013.

Foto: NRK

– Vi er venner og kolleger på et helt annet nivå. Om for eksempel en av oss har en dårlig idé, så sparer vi ikke på kritikken, ler Tommy.

– Det handler om gjensidig respekt. Har man det styrker man vennskapet på jobb og på privaten, legger Ronny til.

Nå ser brødrene og resten av bandet mot MGP-finalen med store øyne, og de våger ikke å tenke på en mulig seier og en tur til Eurovision i Stockholm.

– Vi er bare veldig glade for å kunne være med på dette, sier Tommy.

Pegasus deltar i Melodi Grand Prix med låten «Anyway».