NRK Meny
Normal

Alt du trenger å vite om ESC-finalen

WIEN (NRK): Her er all informasjon du trenger før kveldens finale hvor Norge skal kjempe om å vinne Eurovision Song Contest 2015.

Morland og Debrah Scarlett

Årets Eurovision Song Contest 2015 arrangeres i Østerrikes hovedstad Wien etter at Conchita Wurst vant i København i fjor.

27 land skal konkurrere i den store finalen.

Mørland & Debrah Scarlett er niende bidrag ut med låta «A Monster Like Me». De konkurrerer mot følgende land i kveldens finale:

Du kan stemme på alle land i kveldens finale, bortsett fra Norge. Det er kun lov til å stemme når alle artistene har opptrådt, etter at programlederne har sagt i fra om det.

Du kan stemme ved å sende en SMS til 26800 med tallet på den du vil stemme på, eller ved å ringe 829490 + nummeret til artisten du vil stemme på.

Det koster kr. 5,- pr stemme.

Alle land har kvalifert seg via en semifinale, bortsett fra «de fem store» i Eurovision-sammenheng; Tyskland, Storbritannia, Italia, Spania og Frankrike som er direktekvalifisert, samt jubileumsgjest Australia som er med for første gang.

Video Oppspark til MGPjr 2012

LESER STEMMENE: MGPjr-programleder Margrethe Røed skal lese poengene fra Norge.

Foto: Nyhetsspiller

Norges stemmer blir lest opp sist, som nummer 60 i rekken. Og det er Margrethe Røed fra NRK Super som skal lese opp de norske stemmene.

Finalen ser du direkte på NRK1 klokka 21.00 i kveld. Du kan også følge den i vårt livesenter på nrk.no/mgp fra hele verden

Skal du ha Eurovision-fest hjemme? Da kan du laste ned poengskjema her.