Eurovision-artistene strålte på den røde løperen

WIEN (NRK): Søndag kveld ble det arrangert åpningsfest i Eurovision Song Contest (ESC). Se video!

Se intervju med Eurovision-artistene på rød løper før åpningsfesten i ESC 2015.

Mens Norge feirer nasjonaldag, har man i Østerrikes hovedstad Wien i dag feiret åpningen av den 60. utgaven av Eurovision Song Contest.

En 130 meter lang rød løper foran det ærverdige rådhuset i Wien dannet utgangspunkt for en tre timer lang oppvisning i ekstravagante kostymer, høye heler og store smil.

– Det er som å delta på Oscar-gallaen, sier Måns Zelmerlöw til NRK.no.

Den svenske Melodifestival-vinneren har ligget behagelig til øverst på de internasjonale bookmakernes liste over hvem som kommer til å vinne Eurovision i lang tid. Men Zelmerlöw hviler ikke på laurbærene av den grunn.

– Jeg kommer faktisk rett fra Belgia, der jeg har vært det siste døgnet. Det er klart at jeg begynner å merke hardkjøret, men mest av alt er det bare kult, sier han.

Se bildene fra åpningsfesten her:

Conchita: – Jeg lever drømmen

En annen som også har hatt mye å gjøre de siste dagene er Conchita Wurst, fjorårets vinner av Eurovision Song Contest, og grunnen til at Østerrike nå er vertsland.

Søndag formiddag sang hun i Operaen sammen med blant andre Mørland & Debrah Scarlett. Lørdag opptrådte hun på Europas største veldedighetsshow LifeBall og i semifinalene og finalen skal hun vert i green room.

– Sliten, nei! Jeg lever drømmen, sier Conchita til NRK.

– Dette er den siste uken der jeg er regjerende vinner av Eurovision, og det er dette jeg lever for. Jeg skal bare nyte hvert minutt, lover hun.

Ettertraktede nordmenn

Det var mange journalister og fans som ville ha et ord med årets norske Eurovision-håp, Mørland & Debrah Scarlett, på deres vei oppover den røde løperen. Og de norske artistene tok seg god tid.

– Dette er ganske surrealistisk og veldig flott. Ekstra spesielt blir det selvfølgelig fordi det er 17. mai i dag. Vi koser oss, forsikret de.

Mørland & Debrah Scarlett

Mørland & Debrah Scarlett strålte på den røde løperen søndag.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

– Norge har vokst på meg

Christer Björkmann, sjef for den svenske delegasjonen, har tidligere uttalt seg småkritisk om det norske bidraget. Søndag inrømmet han å ha snudd fullstendig.

– Jeg var kritisk til musikkvideoen. Jeg likte ikke den matkastingen. Men live er de kjempebra! Jeg så dem i Operaen i dag og de synger fantastisk. Låten har virkelig vokst på meg, sier han.

Også Ann Sofi, årets tyske artist setter Norge høyt.

– Norge har en flott sang i år, sier hun til NRK.no.

Om Norges «A Monster Like Me» klarer å sjarmere mange nok til å gå videre til finalen i Eurovision avgjøres torsdag. Allerede tirsdag går første semifinale i ESC av stabelen. Der deltar blant annet Danmark og Finland. (Se faktabokser.)