NRK Meny
Normal

Se Eurovision-stjernene glitre på den røde løperen

KØBENHAVN (NRK.no): Flere tusen mennesker hadde funnet veien til Rådhusplassen i København for å overvære den offisielle åpninga av Eurovision Song Contest 2014, og stjernene skinte på den røde løperen. Se video her!

Se artistene stråle på den røde løperen utenfor Rådhuset i København på den offisielle åpningsfesten av Eurovision Song Contest 2014.

Søndag kveld var det duket for den offisielle åpninga av Eurovision Song Contest (ESC) 2014 i København. Den røde løperen var rullet ut foran rådhuset i Danmarks hovedstad, og selv om gradestokken kun viste tolv grader, tok samtlige av årets 37 artister seg god tid til å snakke med pressekorpset og all fansen.

NRK.no var til stede på åpningsseremonien. Se video fra den røde løperen øverst i saken.

– Akkurat her jagde jeg duer da jeg var liten

Dette er tredje gang København er vertsby for verdens største musikkonkurranse, og det populære hjemmehåpet Basim var blant dem som brukte lengst tid på å komme seg inn til festsalen i rådhuset.

Basim fra Danmark

Basim er Danmarks store Eurovison-håp og håper festen skal tilbake til Danmark igjen neste år.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

– Det føles helt fantastisk å være her i København, på hjemmebane. Tenk at hele Europa er samlet her, i byen jeg har vokst opp i, sier en strålende opplagt Basim til NRK.no.

– Det er ekstra gøy å gå opp rød løper her på Rådhusplassen, akkurat her jagde jeg duer da jeg var liten, smiler han.

Basim og hans «Cliché Love Song» ligger høyt oppe på bookmakernes lister, og på spørsmålet om vi skal tilbake til Kongens by allerede neste år, var den danske yndlingen ydmyk og forventingsfull:

– Hvem vet? Skal vi det? Det er så mange bra låter med i år, men det gikk veldig fint på dagens prøver og det ville vært utrolig gøy om jeg vant her med alle vennene mine og familie i salen, sier Basim.

(Saken fortsetter under bildegalleriet.)

Emmelie De Forest har Carl Espen som storfavoritt

Også artisten som har sørget for at Eurovision Song Contest finner sted i København i år, fjorårets vinner, Emmelie De Forest, var på den røde løperen og fikk nesten ikke beveget seg framover da alle ville ha en bit av henne. Hun nærmest kjempet seg fram til NRK.no sin journalist for å fortelle hvor godt hun liker Norges bidrag i år.

Emmelie de Forest

Fjorårets vinner Eurovison Song Contest heier på Carl Espen.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

– Carl Espen er min store favoritt, sier fjorårets vinner.

– Jeg likte låta med en gang jeg hørte den og har heia på ham gjennom de norske finalene, sier Emmelie De Forest og forteller at hun håper han vinner hele Eurovision Song Contest.

– Det er veldig lett å kose seg her

For Carl Espen selv, var opplevelsen på den røde løperen utelukkende positiv.

– Det er veldig enkelt å kose seg her. Det er rett og slett veldig gøy, sier han.

Også han var veldig populær blant den internasjonale pressen.

– Alle spørsmålene og oppmerksomheten, det er helt utrolig. Man merker at dette er noe som betyr mye for folk og det er veldig fint å se, sier han til NRK.no.

– Jeg blir faktisk mindre og mindre nervøs. Jeg gleder meg veldig nå, sier Carl Espen.

– Tenk om jeg får et innfall og kler meg naken på scenen

I blitzregnet fikk også Danmarks programledertrio, Lise Rønne, Nikolaj Koppel og Pilou Asbæk, skinne. De kunne fortelle at de har øvd intenst i flere uker nå, og at det meste av nerver er i sjakk før den første semifinalen på tirsdag.

– Det som er igjen av nerver nå er bare deilige nerver, sier Nikolaj Koppel.

– Man trenger dem for å være tilstede i det som skjer, sier han.

Pilou Asbæk, best kjent for det norske folk fra TV-serien «Borgen», innrømmer at han har sett for seg et par scenarioer i hodet for hva som kan gå galt:

– Tenk hvis jeg plutselig får et helt sykt innfall og bare kler meg naken, ler han.

– Eller at det kommer en rotte springende opp på scenen? Det ville vært forferdelig. Men bortsett fra slike uforutsette ting føler jeg meg veldig godt forberedt og gleder meg, sier Asbæk.

Første semifinale er allerede på tirsdag, og på torsdag skal Norge og Carl Espen i ilden i den andre semifinalen. Lørdag 10.mai skal 26 finalister konkurrere om å vinne Eurovion Song Contest, og da får vi se hvilket land vi skal til neste år.