Espen Hana

Teaterskuespiller og fembarnsfar Espen Hana gleder seg stort til også å bli MGP-artist!

Espen Hana
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Espen Hana er født og bosatt i Stavanger, og har et veldig godt forhold til Melodi Grand Prix. Han har mange venninner som har deltatt, blant andre Caroline Krüger, og synes det er svært hyggelig at han som 44-årig skuespiller og fembarnsfar får muligheten til å delta i MGP 2009.

Allsidig artist

Espen har drevet med mangt og meget. Han jobber i dag som skuespiller, i tillegg er han tekstforfatter, komponist og visesanger.

Espen Hana

Espen i fullt firsprang mot en MGP-karriere

Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Espen Hana arbeidet som musiker for Rogaland Teaters Barneteater før han i 1988 begynte på Statens Teaterhøyskole. Etter tre år med teaterstudier vendte han tilbake til hjembyen hvor han debuterte på Rogaland Teater som Christy Mahon i John M. Synges Helten på den grønne øya. Andre store roller som Hana har spilt på Rogaland Teater er Vevgeny i Brian Friels dramatisering av Turgenjevs Fedre og sønner (1992), Konferansieren i Cabaret (1993), Chris i Arthur Millers Alle mine sønner (1995), Tom Robson i Kiellands Garman og Worse (1997), Tørres i Tørres Snørtevold av Harald Tusberg (1999), Jeppe i Holbergs Jeppe på Bjerget (2000) og tittelrollen i Bullshot Crummond (2002).
Våren 2003 medvirket Hana i Den Nationale Scenes oppsetning av I blanke messingen. Høsten 2003 spilte han Che i musicalen Evita på Rogalands Teaters hovedscene. Høsten 2004 spilte han rollen som James Tyrone jr. i Eugene O`Neills Måne for livets stebarn. Våren 2005 spilte han Mesteren/Jeshua i Bulgakovs Mesteren og Margarita.

Espen Hana er i tillegg kjent som den ene halvdelen av duoen Brødrene te bølten. Han debuterte med albumet "Tunge kyss" i 1996, elleve år etter utga han sitt andre album "Eg reise aleina". Av musikalske forbilder har Hana Tom Waits, Keith Jarret, Sting og Jan Eggum.

"Two of a kind"

”Two of a Kind” er en tradisjonell kjærlighetsmelodi, og Espen Hanas vokal er en blanding av Harry Belafonte og Sam Cocks hese crooneraktige stemme. Hana selv mener at låten er kanonbra, helt i hans stil!

Melodien er komponert til ”Two of a kind” av Trond Andreassen, teksten er skrevet Trond Andreassen og Christian Bloom.

”Two of a kind” er en låt som er skrevet som en hyllest til kjærligheten, hvor ord som Venus, Mars og galaxy setter den inn i et universelt perspektiv. Låten er ikledd en femtitalls, crooner-aktig drakt og har koringer og stryke-arr som gir den et drømmeaktig uttrykk. Ifølge Andreassen selv kunne ”Two of a kind” fint vært med på soundtracket til en David Lynch film.

Trond Andreassen
Foto: Apneseth, Christoffer / SCANPIX

Trond Andreassen er kjent som vokalist og låtskriver i rockebandet Ricochetssom han dannet sammen med gitarist Alexander Kloster-Jensen i 1998. Bandet jobbet raskt opp status som Norges beste liveband og var et av vinnerbandene under Zoom 1998 med påfølgende turne i Norge, England og Skottland våren 1999. Ricochets har gitt ut tre kritikerroste album Slo-mo Suicide(2000), The Ghost Of Our Love(2003), Isolation(2005). For tiden jobber Trond med både et rockeprosjekt og et crooner/jazz-prosjekt.

Christian Bloom er tekstforfatter og kunstner og bosatt i Oslo. Han har samarbeidet med Andreassen på en rekke Ricochets låter.