Normal

– Jeg er helt sikker på at Norge vinner

KØBENHAVN (NRK.no): Allerede i februar erklærte fjorårets Eurovision-vinner Emmelie de Forrest at hun tror Carl Espen blir hennes etterfølger. Dagen før finalen er hun fortsatt skråsikker.

Emmelie de Forest og Carl Espen Thorbjørnsen

Emmelie de Forest og Carl Espen møtte den norske pressen fredag ettermiddag.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

– Jeg har sagt det lenge, og jeg sier det igjen. Carl Espen vinner, kommer det kontant fra danske Emmelie de Forest, fjorårets vinner av Eurovision Song Contest.

Fredag møtte hun for første gang det norske Eurovisionhåpet i B&W Hallerne der den internasjonale Grand Prix-finalen i morgen arrangeres.

– Jeg ble helt forelsket i «Silent Storm» første gang jeg hørte den. Carl Espen har en veldig vakker stemme, teksten er så fin og jeg liker melodien, forklarer hun.

– Dessuten har den et refreng man husker. Det er viktig.

Skråsikker på seier

Emmelie de Forest

Emmelie de Forest strålte på den røde løperen hjemme i København søndag denne uken.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

Lørdag er det finale i Eurovision Song Contest, en sending som ses av rundt 180 millioner TV-seere verden over.

26 land deltar, og både Sverige og Danmark er blant vinnerfavorittene. Den norske låten ligger for øyeblikket på en åttendeplass på de internasjonale bettinglistene.

Emmelie de Forest er likevel bombesikker på at det blir Norge som stikker av med seierspokalen.

– Ja, jeg er helt sikker, sier hun.

Etter at hun vant finalen i Malmø i fjor, sluttet hun jobben sin som baker for å fokusere på musikken på fulltid. Det siste året har hun gitt ut album, og turnert i over 25 land.

– Hvis Carl Espen vinner, må han prøve å nyte muligheten dette gir, at man får vise seg frem med musikken sin foran hele Europa.

– Hyggelig

Fredag var det hektisk aktivitet i Eurovision-hallen i København, med to gjennomgangsprøver. Den siste av disse er den viktige jury-generalprøven som de nasjonale ekspertjuryene gir sin bedømmelse ut i fra. Carl Espen tar det hele med stor ro, men tar med seg det han kan få av gode ord på veien.

– Det er klart det er veldig hyggelig å få vinneren fra i fjor på sin side, smiler han.

Finalen ser du direkte på NRK1 lørdag klokken 21.00. Utenlandske seere kan følge sendingen i vår stream på nrk.no/mgp. Der kan du også diskutere sendingen med våre journalister i København.