NRK Meny
Normal

Diskuter kveldens semifinale med brødrene Solli-Tangen

Emil og Didrik Solli-Tangen lover å ikke være for strenge når de i kveld sitter klare for å diskutere den første semifinalen i Eurovision Song Contest med NRK.nos lesere.

Didrik Solli-Tangen og Emil Solli-Tangen

Didrik og Emil Solli-Tangen deler sine inntrykk fra den første semifinalen på NRK.no i kveld.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

NRK.no dekker Eurovision Song Contest i Malmø
Foto: NRK

I kveld går startskuddet for den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix der 39 land konkurrerer om seier i verdens største musikkonkurranse.

Det er Malmø som er vertsby for konkurransen, og i kveld deltar 16 land, blant annet storfavoritten Danmark. Programmet sendes direkte i kveld på NRK1 fra klokken 21.

I tillegg kan du også være med og si din mening om de forskjellige opptredenene i vårt direktesenter her på NRK.no. Der stiller også brødreparet Didrik og Emil Solli-Tangen, som sitter klare for å si sin mening om låtene og diskutere sendingen med TV-seerne.

Begge de to har erfaring fra Melodi Grand Prix. Didrik var Norges representant i den internasjonale finalen i Oslo i 2010 mens lillebror Emil deltok som artist i årets nasjonale konkurranse sammen med metallbandet Gromth.

– Viktig med glimt i øyet

Brødreparet lover å ikke være for strenge i sin bedømmelse av låtene.

– Vi kommer til å kjøre en casual og folkelig kommentatorstil, sier de to.

– Det er viktig å ikke være for streng. Dette skal være moro og man skal ha glimt i øyet når man diskuterer Eurovision. Samtidig skal vi bruke vår musikalske bakgrunn og komme med både ris og ros.

Én ting lover de å holde seg langt unna.

– Vi legger oss ikke opp i kostymer og hår og sånne ting. Med mindre det er helt sinnssykt, slår Didrik fast.

Se video: ESC-stjernene på den røde løperen

– Spent på dancelåtene

Gromth feat. Emil Solli-Tangen

Emil Solli-Tangen deltok i årets MGP sammen med metallbandet Gromth.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

De to brødrene stiller med forskjellig utgangspunkt før kveldens sending. Emil har ikke hørt noen av låtene, og vil dermed dele sitt førsteinntrykk av opptredenene med leserne.

Didrik var derimot en av paneldeltakerne i NRK1-programmet «Adresse Malmø», og har allerede sett alle de 39 bidragene.

– Jeg gleder meg til å se belgiske Roberto Bellarosa. Den låten var bra. Irland likte jeg også, forteller Didrik.

– Jeg håper det er noen låter som er litt sånn som Frankrike i fjor. Den var kul, selv om den plystringen på starten av låta var litt teit, mener Emil.

Didrik sier han er ekstra spent på de mange dancelåtene som er med i årets konkurranse.

– Ofte har slike låter litt dårlige vokalister som er skrudd veldig til i studio. Det blir spennende å se om de leverer, nå som de må synge live.

(Artikkelen forsetter under bildet.)

Norge kan ikke stemme

Didrik Solli-Tangen

Didrik Solli-Tangen omringes av norsk presse etter å ha vunnet den norske MGP-finalen i 2010. Noen måneder senere sto han på scenen på Telenor Arena i den internasjonale ESC-finalen i Oslo.

Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Siden norske Margaret Berger deltar i andre semifinale, kan vi ikke stemme i kveld. Men synse kan vi likevel – si din mening og bli med og diskuter låtene i vårt direktesenter på nrk.no/direkte/mgp sammen med brødrene Solli-Tangen fra klokken 21.00!

NRK.no har også journalister på plass i Malmø for å gi deg siste nytt fra backstage i Malmø arena. Vi vil også komme med intervjuer med artistene etter sending.

Alt om: Eurovision Song Contest

12
dager
21
timer
49
minutter
33
sekunder
Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold