Drukner nesten i MGP-bidrag

Per Sundnes og Anne Rimmen drukner nesten i brev fra hundrevis av norske og utenlandske låtskrivere som ønsker å delta i Melodi Grand Prix 2011.

Anne Rimmen og Per Sundnes MGP 2011

MGP-programlederne Anne Rimmen og Per Sundnes forteller at pågangen har vært mye større hittil i år enn tidligere.

Foto: Inger-Marit Sæby/NRK.no

– Vi har fått inn veldig mye hittil. Siden vi ennå ikke har begynt å åpne brevene, vet vi ikke hvor mange konvolutter som inneholder mer enn ett bidrag, men det er snakk om flere hundre låter, sier prosjektleder Skjalg Solstad til NRK.no.

Det MGP-gjengen kan si etter å ha kikket litt på bunken som ligger på bordet foran dem, er at det er låtskrivere i både Tyskland, England og Sverige, for å nevne noen, som ønsker å være med i neste års Grand Prix-finaler.

Jazz og metal?

Noen av de håpefulle kommer også for å levere brevene personlig, for å være helt sikre på at bidragene kommer frem til riktig sted.

– Det blir spennende å åpne konvoluttene. Vi var jo veldig tydelige på at vi ønsker mer sjangerbredde denne gangen, sier Solstad, og viser til NRK.no-saken fra i sommer der særlig black metal-musikere oppfordres til å sende inn sine bidrag.

Les også: Vil ha mer black metal i Grand Prix

– Jeg vil veldig gjerne høre norsk jazz! Og elektronika! Det er jo dette og black metal som Norge er mest kjent for i utlandet, forteller Per Sundnes.

Alle blir hørt

brev mgp 2011

Det er litt av en bunke brev som skal åpnes og registreres, og den vokser fortsatt.

Foto: Inger-Marit Sæby/NRK.no

Med bare fem dager igjen av påmeldingsfristen, gjelder det å få ut fingeren for de som fortsatt ikke har sendt inn sine bidrag. Erfaringsmessig er det også nå den siste uken det virkelig renner inn med post, og MGP-redaksjonen er forberedt på lange dager de neste to månedene.

Les også: Tar over GP-roret etter søstera

Først blir alle bidragene åpnet og registrert, så blir alle låtene lyttet på. Etter en elimineringsprosess vil en jury lytte på bidragene som er aktuelle, både blant de innsendte låtene og de fra låtskrivere som NRK har tatt kontakt med og spurt om å bidra. Av disse vil de velge ut de 21 låtene som får delta.

– Vi har merket mer trøkk rundt innsendingen i år enn tidligere. Det er også flere tidligere deltagere som har tatt kontakt med ønske om å delta igjen, forteller Sundnes.

Tyskerne kommer

Spesielt fra Tyskland er det flere som ønsker å delta, ettersom det allerede er bestemt at årets Eurovision Song Contest-vinner Lena Meyer-Landrut skal være Tysklands representant også til neste år.

Les også: - Lena må forsvare tittelen og representere Tyskland til neste år

MGP-ferskingene Skjalg Solstad og programleder Anne Rimmen har derimot ikke latt seg skremme av pågangen og den stadig voksende brevhaugen.

– Nei, det her blir bare moro! Men det er heldigvis ikke jeg som skal velge ut låtene, sier Rimmen til NRK.no.

Les også: Her er øyeblikkene vi aldri glemmer

Anne Rimmen og Per Sundnes MGP 2011

Anne Rimmen er glad for at hun ikke er den som skal velge ut låter fra den stadig voksende bunken med bidrag.

Foto: Inger-Marit Sæby/NRK.no