Disse gikk videre til gullfinalen

Adelén, Annsofi, Sirkus Eliassen og Margaret Berger sikret seg billettene til gullfinalen.

Adelén

Adelén mistet munn og mæle da hun gikk videre fra Larvik. Nå er hun med videre til gullfinalen sammen Sirkus Eliassen, Maragret Berger og Annsofi.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Den første artisten til å gå videre til gullfinalen er 16-årige Adelén.

– Nå føler jeg ingenting. Jeg er så glad, sier Adelén etter at hun gikk videre med den lationoinspirerte låten «Bombo».

Halvt spanske Adelén Rusillo Steen er årets yngste MGP-deltager og har sjarmert mange med låten «Bombo». Med seg på laget har hun manageren David Eriksen, som blant annet er kjent som manageren til Tone Damli.

- Jeg har ikke ord. jeg tror jo aldri at jeg skal gå videre men så skjer det hver gang! Det var fantastisk deilig å stå på sccenen, jeg koste meg masse, sier Adelén til NRK.no.

MGP-låten «Bombo» er skrevet av Ina Wroldsen og Quiz & Larossi.

– Jeg er så stolt. For en stjerne! Det er helt fantastisk, husk, hun er bare 16 år! Men hun kjører hardt og synger fantastisk Vi er så stolte. Men jeg tror det blir tett kjør om førsteplassen, sier låtskriver Ina Wroldsen til NRK.no.

Adelén

Adelén er årets yngste MGP-deltager. Til daglig går 16-åringen i første klasse på Horten videregående skole.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Annsofi med videre

– Det er helt drøyt. dette hadde jeg aldri trodd. Da vi sto der og ventet på å bli ropt opp, hamret hjertet i brystet mitt og jeg ble helt svett. Det var så spennende, sier Annsofi til NRK.no om gullfinaleplassen.

– Jeg har aldri vært så stolt over meg selv noen gang, utdyper hun til NRK.no.

18 år gamle Annsofi fra Sarpsborg har fått med seg Eurovision- og MGP-vinner Alexander Rybak på låtskriversiden, som har skrevet «I’m With You».

– Jeg er så stolt av Annsofi, forteller Alexander Rybak.

Til tross for sin unge alder, har Annsofi allerede fått en del erfaring fra rampelyset.
I 2010 kom hun på tredjeplass i X faktor, og tidligere samme år var hun med på å vinne Det store korslaget med Åge Sten Nilsens kor «Team Åge».

Annsofi

Før jul deltok Annsofi på Alexander Rybaks julealbum «Christmastales». Samarbeidet de to imellom fungerte tydeligvis bra, for nå har Rybak skrevet låten «I’m With You» til gullfinalisten.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Sirkuset med videre

Bodøbandet Sirkus Eliassen får spille låten «I Love You Te Quiero» enda en gang i kveldens gullfinale.

– Fantastisk gøy og utrolig overveldende. Vi er så utrolig takknemlig for alle som har stemt på oss, sier Magnus Eliassen, som i samme slengen takker foreldrene for sin unnfangelse.

Brødrene Erik og Magnus Eliassen begynte først å spille musikk for kompiser for fest, men det utviklet seg raskt til noe mer.

De debuterte sommeren 2011 med singelen «Hjem til dæ», som ble A-listet på NRKP3 og solgte til fem ganger platina.

I 2012 leverte de en enda større hit, «Æ vil bare dans» (sammen med DJ Ben Kinx), som lå på VG-lista i 28 uker og som solgte til ti ganger platina.

Nå er de klare for gullfinale med «I Love You Te Quiero».

– Dette er så godt! «I love you te quiero» to ganger på en dag! Det var utrolig gøy å gjøre låten for andre gang, da dreit vi i kameraene, og fulgte mer med på publikum i salen. Vi så dem reise seg og gjøre dansen vår langt oppover i salen, og det var helt fantastisk. Tusen, tusen takk til det norske folk, dette betyr alt for oss, sier bandet til NRK.no.

Sirkus Eliassen

Sirkus Eliassen har hele tiden uttalt at deres største mål er å slå Datarock i årets MGP.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Margaret Berger fikk siste billett

Den fjerde artisten som ble gullfinaleklar er Margaret Berger (27) med låten «I Feed You My Love»

– Nå satt jeg sykt stor pris på dette. Det eneste jeg ville var å stå på scenen en gang til, sa Margaret Berger da det ble klart at hun sikret seg den siste gullfinaleplassen.

Hun fikk førsteplass i Larvik og er nå med videre til Gullfinalen.

For mange er artisten også godt kjent for sin andreplass i fjernsynsprogrammet Idol i 2004. Hun platedebuterte samme år med albumet «Chameleon», og fikk samme år Spellemannprisen for årets beste musikkvideo for «Lifetime Guarantee».

Høsten 2006 ga hun ut platen «Pretty Scary Silver Fairy» og hun jobber nå med sitt tredje studioalbum.

En annen tidligere Idol-deltager, Tone Damli (24), er også med videre i MGP. Sammen med svenske Erik Segerstedt (29) er Tone Damli med til den svenske MGP-finalen med låten.

Les også: – Ikkje stol på favorittstempelet