NRK Meny
Normal

Disse gikk videre fra Larvik

Malin Reitan og Tommy Fredvang tok de to første finalebillettene i Larvik. Men kveldens store vinnere var hjemmefavoritten Plumbo.

Malin Reitan

Malin Reitan (16) kapret kveldens første finalebillett.

Foto: Hege Bakken Riise/ NRK

Malin Reitan var den første artisten som gikk videre fra delfinalen i Larvik.

– Jeg var helt forferdelig nervøs. Jeg våknet i dag tidlig og var helt uten stemme, og når prøvene ikke gikk spesielt bra lurte jeg faktisk et øyeblikk på om jeg ikke ville kunne delta, avslører 16-åringen overfor NRK.no.

Nett-TV: Se delfinalen fra Larvik om igjen her

Det gikk imdlertid mer enn bra nok for trønder-jenta når det virkelig gjaldt, og syv år etter seieren i Melodi Grand Prix junior er tidenes yngste Spellemannsprisvinner klar for å imponere også i «voksen-MGP».

Se intervju med vinnerne etter delfinalen i Larvik her:

Fjorårets vinnere

Til tross for at Reitan har vært med i MGP før, var hun nervøs som aldri før da resultatet skulle offentliggjøres.

– Jeg trodde jeg skulle tisse på meg da de skulle rope opp navnene. Men så sa de mitt navn! Jeg ble helt sinnssykt glad!

16-åringen deltar med låten «Crush», som er skrevet og produsert av Beyond51. Det var også de som produserte fjorårets vinnerlåt for Stella Mwangi.

Les også: – Jeg er ikke barn lenger

Se Malin Reitan fremføre «Crush»:

Video Malin Reitan i MGp 2012

Malin Reitan i MGP 2012

Tommy nummer to

Tommy Fredvang

Tommy Fredvang er klar for MGP-finalen.

Foto: Hege Bakken Riise/ NRK

Nest flest stemmer var det Tommy Fredvang som fikk.

– Dette betyr alt for meg. Jeg hadde en drøm om å gjøre mitt livs opptreden da jeg gikk på scenen i dag. Og nå står jeg her, sier en vantro Fredvang til NRK.no.

– Jeg tror ikke det er sant, nå får jeg grineleppe.

Les også: Fløtepusen vil bli bølle

Den tidligere X factor-deltageren får en ny sjanse til å overbevise MGP-seerne med låten «Make it Better» under finalen i Oslo Spektrum 11. februar.

– Låten handler om å tro på at du kan skape din egen virkelighet. Du kan snu opp/ned på ting og gi deg selv en ny start, har Tommy tidligere fortalt NRK.no.

Låten er skrevet sammen med Hanne Sørvaag og Tommy Berre.

Se Tommy Fredvang fremføre «Make it Better»:

Video Tommy Fredvang i Melodi Grand Prix 2012

Tommy Fredvang i Melodi Grand Prix 2012.

Plumbo overbeviste alle

Plumbo MGP 2012

Plumbo vant kveldens delfinale i MGP.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

Kveldens store vinner var imidlertid hjemmefavoritten Plumbo. Alt tyder på at det norske folk har tilgitt rølperockerne etter Spellemann-fadesen for to uker siden .

– Tusen, tusen, tusen takk! Både til dere der hjemme og her i salen. Vi klarer oss ikke uten dere, jublet vokalist Lars Erik Blokkhus rett etter at seieren var et faktum.

Blokkhus turte ikke ta seieren på forskudd, til tross for forhåndsfavorittstempel.

– Vi stiller på lik linje, og alle er utrolig bra på hver sin måte. Og vi hadde en norsk låt, så jeg hadde ikke peiling. Men det var fantastisk stemning i salen da, sa han til NRK.no etter sending.

Det var ingen tvil om at Plumbo var kveldens store favoritter i Larvik. Etter at TV-kameraene ble slått av, flokket et hylende og jublende publikum seg rundt delfinale-vinnerne. For resten av kvelden hadde Vestfoldsguttene planen klar.

– Nå er det øl i baren og feiring til langt på natten. En ordentlig Plumbo-fest, gliste Blokkhus.

Bandet lovet overfor NRK.no tidligere uken at takketalen både var skrevet og forhåndsgodkjent i tilfelle de skulle gå videre.

Med den norskspråklige sangen «Ola Nordmann» håper de å gjenta kveldens suksess i Oslo Spektrum om to uker.

Se Plumbo fremføre «Ola Nordmann»:

Video Plumbo i Melodi Grand Prix 2012

Plumbo i Melodi Grand Prix 2012.

Disse er klare for finalen

Første delfinale gikk av stabelen på Ørland forrige lørdag. Da var det Reidun Sæther, The Carburetors og Nora Foss al-Jabri som tok de tre første finalebillettene.

Les også: – Her får Norge ingenting gratis

Den siste delfinalen sendes fra Florø neste lørdag. Da er det disse åtte artistene som må sloss om de tre siste finalebillettene.

Gjennom hele sendingen har NRK.no-leserne chattet med moteekspert Marianne Jemtegård og NRK.nos MGP-journalister som satt backstage i Larvik og leverte siste nytt fra artistene underveis. Her kan du lese hva som ble sagt under lørdagens delfinale:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold