Hopp til innhold

Slik var stemningen backstage under sending

Vi fulgte MGP-artistene i tiden før og etter sine nervepirrende minutter på scenen. Hva tenker man rett før man skal opptre foran hundretusener av TV-seere? Og hvordan reagerte artistene etterpå? Se video her!

Mye skal på plass før låtene som konkurrerer i Melodi Grand Prix 2014 er klare. Vi følger artistene gjennom studiojobbing, forberedelser og prøver fram mot opptredenen i Folketeateret

Denne helgen gjennomførte NRK et Melodi Grand Prix-maraton ingen har sett maken til før. I løpet av tre direktesendte semifinaler på tre dager ble femten artister til ni.

I løpet av de tre sendingen gikk Mo, Linnea og Dina videre fra første semifinale, Knut, Oda & Wulff og Charlie videre fra andre semifinale og Carl Espen, El Cuero og Elisabeth Carew videre fra søndagens tredje semifinale.

På TV ser alt behersket og tilsynelatende enkelt ut, men bak i kulissene hersket et yrende kaos helgen gjennom. Undersøkte man nøyere, ville man likevel sett et velregissert system i kaoset.

Artister skal få på kostymer, sminke og in-ear, instrumenter skal bæres inn og ut av scenen gjennom en bitteliten åpning og alt skal skje på riktig tid og stemme på minuttet.

Mange involverte

Rundt 200 mennesker var involvert i den store produksjonen, alle med hvert sitt ansvarsområde. For alt må fungere som planlagt, det være seg at mikrofonen til Mo forsvinner på riktig sted i opptredenen hans, at drikkeflasken til Erik står der den skal, eller at kjolen til Linnea ikke har sitterynker eller bretter på seg når hun stiger ut på scenen.

Se bildene fra årets første semifinale her:

Rett på jobb

Rundt 600.000 mennesker fulgte de tre sendingene i snitt.

Nå venter ingen hvile for artister eller crew, mandag startet riggingen i Oslo Spektrum, og i løpet av de neste dagene skal de ni artistene gjennom nye prøver.

Før du ser dem på scenen under finalen førstkommende lørdag, skal numrene gjøres om på. Nå blir det flere dansere, musikere og pyro, for å gjøre opptredenene enda mer storslagne.

Her på NRK.no følger vi artistene tett i oppladningen til den store finalen. Og finalen i Melodi Grand Prix 2014 ser du direkte på NRK1 lørdag klokken 19.55.

Se bildene fra den andre semifinalen her:

Og slik så det ut under årets tredje og siste semifinale:

Aktuelt på MGP

Ukraina vann Eurovision

Ukraina vann Eurovision