NRK Meny
Normal

Dette kan du vente deg i ESC-finalen

STOCKHOLM (NRK): Den store kvelden er endelig her. Se hva du kan glede deg til i årets finale av Eurovision Song Contest.

Åpningsnummer

ALT KLART: Programlederne Måns Zelmerlöw og Petra Mede er klare for å ønske velkommen til Stockholm. Her fra åpningen du vil se i kveld.

Foto: Andres Putting / EBU

I kveld klokken 21 er det klart for finalen i verdens største musikkonkurranse på TV. Over 200 millioner seere fra hele Europa, i tillegg til Australia, Kina og USA er klare for fest. Selv om Agnete og hennes «Icebreaker» ikke blir å se på scenen i Stockholm, er det fortsatt mange godbiter i vente.

Hvem er forhåndsfavorittene?

Lørdag morgen er det fire land som ligger høyest på bettinglistene og ligger godt an til å vinne årets Eurovision Song Contest. Russiske Sergey Lazarev og ukrainske Jamala har ligget mot toppen av listen i en lang tid, men deres vinnersjanser er truet av Amir fra Frankrike og Dami Im fra Australia som har blitt veldig populære i løpet av Eurovision-uken.

Forhåndsfavoritter Eurovision

FORHÅNDSFAVORITTER: Jamala fra Ukraine, Dami Im fra Australia, Amir fra Frankrike og Sergey Lazarev fra Russland.

Foto: EBU

Hvor er Norden?

Du hadde kanskje tenkt på å stemme på våre nordiske naboer? Da er valgmulighetene ekstremt begrenset, ettersom at det er kun forhåndskvalfiserte Sverige som er i finalen. Det er første gang i den nordiske ESC-historien, at kun et land fra Norden er representert i finalen.

Norden

KUN SVERIGE: Det er kun Sverige som representerer Norden i Eurovision Song Contest i år.

Foto: EBU

Nytt stemmesystem

Den tradisjonsrike stemmegivningen har blitt drastisk forandret i år. Nå skal jurystemmene og telefonstemmene utdeles hver for seg, for å få et mer spennende resultat.

Nicky Byrne avgir stemmene for Irland i ESC 2013

NYTT SYSTEM: Vi blir i kveld introdusert for et nytt stemmesystem. Her fra ESC 2013, da Petra Mede også var programleder.

Foto: Skjermdump NRK.no

Blir riktig flagg vist i kveld?

Den armenske delegasjonen tøyet strikken da de viste Nagorno-Karabakh-flagget i den første semifinalen. Et flagg som har stått på forbudslisten til Den europeiske kringkastingsunionen. Var beskjeden tydelig nok fra ledelsen?

Armenia viser frem omstridt flagg

FY FY: Iveta Mukuchyan viste omstridt flagg under tirsdagens semifinale.

Foto: Skjermdump / Eurovision

Mata Hari anno 2016

Grand Prix-president Morten Thomassen mener at vi har sett årets sceneopptreden fra Aserbajdsjan tidligere. Nærmere bestemt i 1976 med Anne Karine Strøm som norsk representant.

Aserbajdsjan Eurovision 2016

ASERBAJDSJAN: GP-president føler han har sett dette oppsettet tidligere.

Foto: EBU

Har Therese Johaug flyttet til Tsjekkia?

Laster Twitter-innhold
Gabriela Tsjekkia

TSJEKKISK JOHAUG?: Flere mente at den tsjekkiske deltageren minner om en norsk skistjerne.

Foto: Thomas Hansens / EBU

Justin Timberlake? I Eurovision?

Du leste riktig. Den internasjonale superstjernen Justin Timberlake skal underholde oss i kveld. Det alene er vel grunn til å skru på NRK1 klokken 21:00?

Justin Timberlake i Eurovision Song Contest 2016

TIMBERLAKE I EUROVISION: Justin Timberlake er klar for Eurovision Song Contest, her fra prøvene i Globen.

Foto: Anna Velikova / EBU
Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold