Normal

Her er den norske ESC-juryen

Monica Harmonica Johansen (Minnie-Oh) er et av medlemmene som utgjør den norske fagjuryen i Eurovision Song Contest (ESC). I år offentliggjøres for første gang samtlige nasjonale juryer i forkant av finalene.

Minnie-Oh

Monica Harmonica Johansen er bedre kjent under artistnavnet Minnie-Oh og deltok i norsk MGP i 2012 med låta «You and I». I år er hun i den norske fagjuryen i Eurovision Song Contest.

Foto: Eyeworks Dinamo/ NRK

NRK offentliggjør i dag den norske fagjuryen i årets Eurovision Song Contest. Denne juryen har like mye å si som det norske folk når stemmene fra Norge skal avgis.

Tidligere i år kunne den Europeiske Kringkastingsunionen (EBU) bekrefte at det var avdekket forsøk på juks under fjorårets Eurovision Song Contest-finale. Et av tiltakene som er gjort for å forhindre uregelmessigheter ved avstemminga, er at hvert lands nasjonale jury nå offentliggjøres i forkant av semifinalene.

I den internasjonale Grand Prix-finalen består hvert lands stemmer 50 prosent av telefonstemmer og 50 prosent av en fagjury, og i år er det disse som gir jurystemmene for Norge:

  • Ahmed Fawad Ashraf (juryformann), kultur- og musikkjournalist i Aftenposten, tidligere nyhetsanker for Østlandssendinga.
  • Jan Thomas Holmlund, journalist i Dagbladet. Har dekket Eurovision Song Contest for avisa i en rekke år.
  • Jonas Brenna, produsent for Aftenposten-TV.
  • Rannveig Sundelin, musiker og talsperson mot rasisme i Vålrenga fotballklubb.
  • Monica Harmonica Johansen, bedre kjent under artistnavn som Miss Harmonica og Minnie-Oh, DJ, musiker og låtskriver. Deltok i Melodi Grand Prix i 2012.
  • Vetle Jarandsen (vara), musiker.

Eurovision Song Contest går av stabelen den 6., 8. og 10. mai. Norges representant Carl Espen deltar i den andre semifinalen og det er først da vi kan stemme.

Se video av hvordan avstemminga foregår her: