Hopp til innhold

– Kjenner nervøsiteten komme snikende

Alvoret er i ferd med å gå opp for Silya og Kåre Magnus Bergh. I mars leder de det store MGP-jubileet fra Oslo Spektrum.

Kåre Magnus Bergh og Silya

Kåre Magnus Bergh og Silya skal være programledere når Melodi Grand Prix inntar Oslo Spektrum i mars.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

– Hjelp, hva er det egentlig jeg har sagt ja til, grøsser Silya Nymoen.

– Det er faktisk sånn at jeg kjenner nervøsiteten komme snikende nå som vi snakker om det.

Det vi snakker om er finalen i Melodi Grand Prix 2015, som arrangeres i Oslo Spektrum den 14. mars.

Sammen med Kåre Magnus Bergh skal Silya lede den store direktesendingen, som i 2015 markerer en rekke jubileer. Ikke bare er det 20 og 30 år siden Norges to første seiere i den internasjonale finalen, det er også 60. gang eurovisjonsfinalen avholdes.

Dermed er Kringkastingsorkesteret (KORK) invitert med på feiringen.

– Det er klart at det er ekstra stas at det er så mange markeringer i år. Det gjør sendingen enda mer høytidelig. Og så er det kjempegøy med KORK, da, sier de to programlederne.

Steppenummer fra scenen?

Mens Kåre Magnus debuterer som programleder i MGP-sammenheng (det vil si voksenversjonen, han har allerede ledet MGPjr), blir dette første gang Silya er programleder for en stor TV-sending.

Silya

I 2012 deltok Silya som artist i MGP. Nå er hun tilbake som programleder.

Foto: Hege Bakken Riise/ NRK

Det blir likevel ikke første gang hun er innom Melodi Grand Prix. Silya deltok som artist med låten «Euphoria» i 2012 (noen måneder før svenske Loreen gjorde knallsuksess med sin låt med samme navn i den internasjonale finalen), og hun var også låtskriver for Rikke Normanns «Shapeshifter» samme år. I 2013 var hun tilbake som låtskriver for duoen Shackles.

– Jeg tror det blir om mulig enda gøyere å være med som programleder enn som artist. Nå slipper jeg å konkurrere, kan bare nyte det og kose meg, forteller Silya.

Kåre Magnus Bergh tror på sin side programlederjobben kan by på nye utfordringer. For sammen med sin kvinnelige makker håper han å kunne underholde publikum med både dans og sang.

– Å lede dette sammen med Silya betyr jo gjerne at vi kan showe enda mer enn vanlig. Jeg har alltid hatt lyst til å steppe, så drømmen må være å få lov til å gjøre et steppeshow fra scenen i Spektrum. Endelig kan jeg kanskje leve ut Fred Astaire-drømmen, ler Bergh.

Kåre Magnus Bergh og Silya

Kåre Magnus Bergh og Silya har tidligere jobbet sammen i Stjernekamp, der Bergh var programleder og Silya deltok som artist. I mars skal de dele programlederrollen mellom seg.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Håper på fullt hus

Da noen hundre eksklusive «gullbilletter» til finalen ble sluppet for en drøy måned siden, gikk de unna på kort tid. I dag åpnes det ordinære billettsalget, og programlederne håper på stinn brakke.

– Er det et år man bør komme til Spektrum og få med seg finalen, så er det i år. Vi håper så mange som mulig blir med på jubileumsfesten, og skal i alle fall gjøre vårt for at den blir en skikkelig bra fest, lover programlederne.

Finalen i Melodi Grand Prix ser du direkte på NRK1 og fra Oslo Spektrum den 14. mars. Hvilke artister som deltar offentliggjøres på nyåret.

Hva tror du om neste års MGP-finale? Si din mening under:

Aktuelt på MGP

Ukraina vann Eurovision

Ukraina vann Eurovision