Cube

18. januar går startskuddet for nystartede Cube.

Cube
Foto: Fredrik Arff / Dinamo / NRK

Hør Would You Spend The Night With Me


Sommeren 2007 ble bandet Cube dannet. Bandmedlemmene hadde da allerede spilt sammen i en årrekke i diverse andre band og coverbandet FlashBack.

- Planlegger å sette Serbia på hodet

Cube
Foto: Fredrik Arff / Dinamo / NRK

Gutta fra Drammens bakgater har mange talenter. Vokalist Øystein Hellkås har vunnet tre interne mesterskap i øldrikking. Bassist Jon Einar Hagen holder bandrekorden i vals, Thomas Ustaheim på keyboard har vunnet opp til flere runder i bowling, gitarist Jørgen Mandt Pettersen dro flest damer i klassen på ungdomskolen og trommis Ove Jansen var den første i gata som lærte seg gangetabellen. Felles mål er å gi ut skive, og å vinne MGP.

Cubes MGP-historie starter med at de var booket til en spillejobb samme sted som Wig Wam. Etter sigende skal Cube ha frelst Wig Wam med pyroshowet sitt, og siden har de holdt kontakten. Spesielt Åge Sten Nilsen er blitt en god venn av bandet, og det er også han som har skrevet Cubes MGP-bidrag.

Låten "Would you spend the night with me" handler om en kar som ikke har dametekke, og derfor ytrer et sterkt ønske om å være en annen enn den han er.

"Would you spend the night with me"

Åge Sten "Glam" Nilsen er svært erfaren i MGP-gamet. Med årets låtskriverbidrag deltar han i sitt fjerde Melodi Grand Prix. Glam er best kjent som vokalist og låtskriver i Wig Wam, men skriver også for andre. Han har vunnet både gull og platina. Høsten 2007 var han jurymedlem i tv-programmet Sangstjerner (TV3). Han har tidligere spilt i musikaler som Hair, Chess og Which Witch.