CRASH! og Maria i finalen!

Etter en spennende delfinale gikk CRASH! og Maria Haukaas Storeng av med seieren i delfinalen i Kongsvinger fredag kveld.

Maria Haukaas Storeng og CRASH!
Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Se video med Mira, Maria, Per og CRASH! her:

Per om Mira og Maria: - De er en våt drøm!

Galleri: Se bildene fra sendingen her!

Fire glade gutter fra Halden kunne slippe jubelen løs da det ble klart at de i år som i fjor går direkte til finalen i MGP.

- Nå blir det fest, jublet guttene, og lover publikum et enda mer energifylt show i Spektrum.

Les: Intervju med vinnerene.

Nett-TV: Se CRASH! opptre her

Maria Haukaas Storeng
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

CRASH! får følge med forhåndsfavoritt Maria Haukaas Storeng  til finalen i Oslo spektrum den 9. februar. Maria sang låta "Hold on be strong" som er skrevet av Mira Craig, og Mira var selv på plass i Kongsvinger fredag kveld. Hun lover å komme tilbake til finalen.

- Dette er helt fantastisk, utbrøt en rørt Maria etter sending.

Nett-TV: Se Maria opptre her

Se sendingen i reprise her!

CRASH!
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Slik var festkvelden:

Zuma åpnet showet med låta “Always Always” foran 3500 elleville publikummere. Dermed var stemningen satt for en festkveld i Kongsvinger.

”Would you spend the night with me” sang Cube.

Maria Haukaas Storeng og Per Sundnes

Maria Haukaas Storeng sammen med programleder Per Sundnes.

Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

- Dette er en gave til alle som sliter med å sjekke damer, sa en opplagt låtskriver; Åge ”Glam” Sten Nilsen. Han hadde bord alene i greenrommet, men humøret var på topp likevel. Dessverre holdt det likevel ikke til finaleplass.

Anne Hvidsten skrev låta ” A Little More” da hun møtte mannen hun nå er gift med.

– Den handler om å kaste alle hemninger, fortalte Anne. Og Bergensjenta slapp seg løs, hun! Dermed får hun en ny sjanse til finaleplass den 6. Februar.

- Krig?

Er det krig bak der, spurte programleder Per Sundnes Trond ”Teeny” Holter og henviste til at både vokalist og gitarist i Wig Wam deltar som låtskrivere for hvert sitt band i år.

- Jeg og Glam har sloss, brutt håndbak, men enda er det dødt løp, så publikum må hjelpe oss, mente Trond.

Se Teeny og Glam bryte handbak her!

Håndbaken endte uavgjort, men det var Trond som trakk det lengste strået i låtkonkurransen, CRASH! er med videre i finalen for andre år på rad!

Ulykkelig forelskelse

Noen av dere der ute har som meg kanskje opplevd at den ene parten er mer forelsket enn den andre, fortalte Sven Garås, før han sang kveldens ballade ”I’m in love”. Dessverre var ikke forelskelsen gjensidig denne gangen heller, og Sven må takke for seg for denne gang i MGP.

- Hva var avgjørende da du skulle plukke ut hvem som skulle synge låta di, spurte Per Sundnes Mira Craig.

- Det viktig for meg at hun kunne synge låten veldig bra. Og det kan hun definitivt. Dette er liksom babyen min, men hun er verdig å gi den til, fortalte Mira Craig. Og Maria leverte så det holdt, dermed stiller hun i finalen i Spektrum den 9. februar hun også.