NRK Meny
Normal

– Vi skal lage bygdefest i Spektrum

Vanligvis varer konsertene deres i fire timer, men i Oslo Spektrum har MGP-aktuelle Contrazt kun tre minutter på seg til å overbevise publikum.

Contrazt

I 2015 feirer dansebandet Contrazt ti år med stor suksess. Fra venstre: Roar Sagerud, Leif Dybendal, Hans Olav Trøen, Conny Nordvall, og Gro Anita Johansen.

Foto: Alvin Tjernshaugen / NRK

Dansebandet Contrazt er blant finalistene i Melodi Grand Prix-finalen i Oslo Spektrum om en drøy uke. I finalen skal de bidra med kjærlighetssangen «Heaven».

– For Contrazt er deltakelsen i MGP et karrieremessig høydepunkt, og vi lover publikum og TV-seerne en real bygdefest i Spektrum, sier vokalist Gro Anita Johansen.

10 års-jubileum

Gruppa feirer i år 10-årsjubileum. Johansen har vært med som vokalist siden 2009.

– Da hadde jeg vært en stor fan av bandet i mange år. Å få være en del av dette teamet har vært helt fantastisk, sier Johansen.

Vokalisten opplever en økende oppslutning rundt dansebandmusikken i Norge.

– Det kommer alltid mye publikum, og vi har bare gått med underskudd en gang. Sjangeren får dessverre lite spilletid på radio, men jeg tror likevel at folk flest begynner å få øynene opp for denne type musikk, sier Johansen.

Falt for låtskriveren

Contrazt

Leif Dybendal og Gro Anita Johansen er sammen både privat og på scenen.

Foto: Privat

Til daglig jobber vokalisten som kontaktlærer for to klasser på barneskolen. Også de andre bandmedlemmene har vanlige jobber ved siden av bandvirksomheten.

– Vi synes det er godt å ha et bein innenfor vanlig arbeidsliv også. Men i helgene er det musikken som gjelder, sier Johansen entusiastisk.

Da legger Contrazt ut på landeveien for å holde konserter, og i år har de hele 80 konsertoppdrag. Da er det praktisk at kjæresten også er gruppas låtskriver og gitarist, Leif Dybendal.

– Det fungerer usedvanlig bra. Vi har stor forståelse for hverandres arbeid, og det er verdifullt å kunne dele de mange gledene som jobben gir oss, sier Johansen.

Luksuriøs bandbuss

Bandbussen til Contrazt

– Leif og jeg er to rotehuer når vi er på tur i bandbussen. Men vi pleier å rydde opp etter oss, understreker Gro Anita Johansen.

Foto: Promo

Med mesteparten av spillejobbene ute i distriktene blir det store reiseavstander, og mye tid tilbringes på veiene. Derfor har bandet gått til anskaffelse av en påkostet bandbuss.

– Her lever vi sammen store deler av året, og har det veldig hyggelig. Noen av gutta er riktignok helt ekstreme snorkere, og man kan man ikke være prippen når man lever så tett på hverandre. Det blir mange lyder og lukter for å si det slik, ler Johansen.

Det er ingen tvil om hva som vil bli stående som årets bandtur.

– Det blir kjøreturen til Oslo Spektrum lørdag 14.mars!

Se musikkvideoen til MGP-låten «Heaven»: