NRK Meny
Normal

Christina Undhjem

I Norge er Christina Undhjem relativt ukjent, men i Danmark har hun solgt til platina.

Foto: Fredrik Arff/Dinamo

Hør låten: Christina Undhjem - "Here"

Nett-TV: Se Christina Undhjem på scenen i Stokke

 

”Christina Undhjem har alltid hatt lyst til å være med i Melodi Grand Prix, bare sangen hun skulle fremføre var riktig. Til slutt måtte hun skrive låten sin selv!”

Slik startet fjordårets omtale av Christina Undhjem. Siden dette ble skrevet er ett år gått og Undhjem er en opptreden i MGP rikere. Fjordårets ferd stoppet i Alta, så spørsmålet blir: Kommer hun seg til finalen i år?

Platina i Danmark

Christina Undhjem
Foto: Fredrik Arff/Dinamo

Christina Undhjem er opprinnelig fra Røros, og har hatt stor suksess med sangene sine - i Danmark. I 1995 flyttet hun til København for å gå på musikkfolkehøyskole, og ble så glad i den danske hovedstaden at hun fortsatte å bo der også etter at året på folkehøyskolen var over.

Sammen med to venner fra skolen dannet hun bandet "You Know Who", som opplevde stor popsuksess i Danmark - de ga ut tre singler, og albumet deres solgte til platina.

I tillegg har hun opplevd suksess som låtskriver, og har stått bak en rekke danske hits.  

Fyr og flamme på scenen

For øvrig har hun en gang i livet trodd at hun skulle bli frisør, og til og med begynt som frisørlærling - uten å egne seg så veldig for akkurat det yrket. Hvor dårlig hun egnet seg har hun også hatt god sjanse til å vise frem.

- Da jeg var invitert til å synge på "Snurre Snupp Barneprogram" i København fikk jeg en utfordring, forteller hun. Jeg skulle klippe håret på en jente de hadde fått til å stille i studio! Jeg gjorde så godt jeg kunne, men jenta fikk en time hos en ordentlig frisør etterpå, ja...

Redd for at det skal bli for hett på Grand Prix-scenen skulle hun imidlertid slett ikke trenge å være, for Christina er jenta som har vist at hun tåler ekstreme forhold som artist. Under en konsert med «You Know Who» i Aalborg satte sceneeffektene fyr på håret hennes. Men som den showjenta hun er fortsatte hun å synge mens hun banket på hodet for å slukke brannen og lukta av svidde øyenvipper rev i nesa!

” Here”

I fjordårets MGP deltok Undhjem med den selvskrevne låta ”My Dream”, men i år har hun fått Eirik Husabø og Cathrine Holsen til å gjøre komponeringsjobben.. Eirik er en kamerat av broren Eivind, og hun var hjemme hos ham i studio og sang for et par år siden. Dermed ble det til at nettopp Christina skal synge hans bidrag.

Årets melodi heter ”Here” og handler om en som har blitt såret. Jeg-personen i sangen ønsker at hun skal kunne gjenoppleve fortiden og med sin kjærlighet redde ham fra smerten.  

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold