Chicas del Coro

Hilde og Hege er tilsammen verdens minste jentekor - Chicas de Coro. Men ambisjonene er store!

Chicas del Coro
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK


Denne Oslo-baserte jenteduoen ble dannet i 1998 av Hilde Marstrander og Hege Austheim. Chicas del Coro er spansk og betyr et lite jentekor.

Hilde Marstrander er født og vokst opp i Oslo. Hun er vokst opp med en far som underviste i engelsk på Blindern. Dette resulterte i at Hilde fra hun var liten ble inspirert til å skrive dikt og sangtekster på engelsk.

Hun var med på å starte bandet The Rebelettes, var med i surfebandet Honey Lulu`s, og hun har vært korist i western-swing bandet 5:56. Dessuten har Hilde hatt suksess som låtskriver for Vidar Busk (bl.a. radiohiten ”Drive On” fra 2001) og hun har skrevet flere låter for bluesbandet Texas Twisters.

Chicas del Coro

Chicas del Coro -gjennomført retro

Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Hilde jobber som ansvarlig redaktør for SNITT, magasin for visuell kommunikasjon, og i tillegg jobber hun som motejournalist og illustratør.

Hege Austheim har spilt sammen med Hilde i bandene Hony Lulu`s, The Rebelettes og 5 56.

Hun har bakgrunn fra TV-bransjen (både ZTV og NRK2, og var med på å starte snow/surf/ skate magasinet Playboard. Nå driver hun barnehage på Nordstrand.

Retro-smarte

Det er første gang de to jentene skal delta i Melodi Grand Prix, til stor glede for alle tilhengere av retroorientert storband-swing.

Hilde og Hege presenterer med Chicas del Coro og er en musikksjanger innenfor jazzen som skriver seg tilbake til USA på trettitallet.

Jentene er gjennomført til fingerspissene, og stiller alltid i tidsriktige klær og frisyrer når de opptrer med Chicas del Coro, noe som understreker sjangeren og tiden den ble til i.

”Men Men Men”

Tekst og melodi er skrevet av Hilde Marstrander.

”Men Men Men” er en lystig, glamorøs og glad 40-tallslåt. Som inspirasjonskilder har Hilde tidstypiske stjerner som Ginger Rogers og Fred Astaire.

Ifølge Hilde selv er låten noe man kan drømme seg bort i når hverdagen er tøff.