NRK Meny
Normal

MGP-Charlie (19) får hjelp av Bieber-danser

Når Charlie står på MGP-scenen på Folketeateret i mars, blir det med dansere mange ungjenter nok vil misunne henne.

Carlena Britch, Charlie og Megan Trainer
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Mandag ble det kjent at 19 år gamle Charlie skal delta i Melodi Grand Prix med låten «Hit Me Up», skrevet av Lars Hustoft og amerikanerne Melanie Fontana og Jon Asher.

Nå har Charlie har fått enda mer drahjelp fra det amerikanske kontinentet til MGP-bidraget sitt. Nylig reiste hun og låtskriver og manager Lars over til Los Angeles for å jobbe med noen av verdens beste innen musikkbransjen, deriblant danseren Carlena Britch.

Britch har jobbet med en rekke kjente artister, blant annet Ne-Yo og Prince. Her i Norge opptrådte hun blant annet på Telenor Arena sist Justin Bieber spilte i Norge. Den gang opplevde danserne situasjonen som ganske surrealistisk.

– Bieber-fansen er helt ville. De vet hvem vi dansere er og hvordan vi ser ut, og de er fans av oss også. Hvis fansen finner oss, skjønner de at de er ett skritt nærmere Justin, det er helt vilt, fortalte en lattermild Birch til VG i vår.

– Mye prestasjonsangst

Nå er det altså Charlie som har fått selskap av den populære danseren.

– Carlena er helt sykt flink. Og når jeg tenker på alt det hun har gjort før, er det jo ekstra stas å danse med henne, medgir Charlie.

Oppdraget i USA var enkelt. Carlena skulle rett og slett lære Charlie å danse, og sette en koreografi til låten hennes.

– Greia er at jeg ikke kan danse i det hele tatt. Dermed hadde jeg ekstra mye prestasjonsangst når jeg nå skulle gjøre det med en verdenskjent danser, ler Charlie.

– Jeg hadde faktisk ganske dårlig selvtillit på starten, og syns det gikk ganske dårlig. Men Carlena er veldig flink til å komme med positive tilbakemeldinger, så etter hvert gikk det bedre og bedre.

Musikkvideoinnspilling

Charlie
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Selv mener Britch Charlie er altfor streng på egne vegne.

– Jeg var veldig overrasket over Charlie. Hun har ingen danseerfaring, og hun ble kastet rett inn i dette! Charlie er veldig naturlig, så med litt mer øving kommer dette til å bli kjempebra, forsikret Britch til NRK.no da vi overvar de første danseprøvene.

Under USA-oppholdet rakk Charlie også å spille inn musikkvideo til «Hit Me Up» sammen med Britch og kanadiske Megan Trainer.

– Da Megan og Carlena danset alene slo det meg at «herregud, tenk hvor heldig jeg er. Disse har danset med Prince og Bieber og en masse store stjerner, nå danser de med meg!», forteller Charlie.

Kommer til Oslo og MGP

Eventyret er ikke over ennå, de to danserne har sagt ja til å komme til Oslo for å akkompagnere Charlie på scenen når hun deltar i Melodi Grand Prix på Folketeateret lørdag 8. mars. Nå lover Charlie å legge seg i hardtrening. Carlena er overbevist om at Charlie vil klare seg bra.

– Hun god tid på å lære seg koreografien, så når vi kommer til Oslo i mars, kommer hun til å gjøre det kjempebra!

Allerede denne uken kommer danseren til Norge, der hun skal reise rundt og holde en rekke workshoper, i tillegg til å jobbe videre med Charlie.

– Jeg simpelthen elsker Norge! Jeg har besøkt landet flere ganger, faktisk bodde jeg i Oslo i et par måneder for noen år siden, så jeg gleder meg veldig til å komme på besøk igjen, sier Birtch, som forteller at hun har klart å lære seg et par gloser på norsk.

– Norge! Ja! Tyysen takk, ler 23-åringen.

– Vanskelig å ta inn over seg

Charlie
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Charlie er ikke helt ukjent med rampelyset. Som tiåring deltok hun i 2005 i MGPjr med låten «Kjendiser». Nå er hun blitt voksen, og hun har bestemt seg: drømmen er å bli artist. Hun har satt av ett år på å følge drømmen, og etter at hun i sommer kom i kontakt med produsent og manager Lars Hustoft, begynner nå ballen for alvor å rulle. MGP-deltakelsen er startskuddet for det som etter planen skal bli en lang artistkarriere.

– Det er litt vanskelig å ta over seg alt dette som skjer nå, særlig fordi det liksom bare skjer litt «behind the scenes» uten at noen vet noe. Jeg ser at mer og mer blir klart nå, i går gikk startskuddet med MGP-lanseringen, og så får vi se hva fremtiden bringer, sier Charlie, som ikke legger skjul på at hun har store ambisjoner.

– Jeg håper jo at dette går veien og at jeg får muligheten til å jobbe mer internasjonalt igjen. USA-turen ga definitivt mersmak!

LES OGSÅ: Dina Misund: – Stolt av å konkurrere mot El Cuero