Normal

Her blir Carl Espen lurt trill rundt

KØBENHAVN (NRK.no): Se hvordan det gikk da Norges representant i Eurovision Song Contest ble rundtlurt av en «falsk» journalist.

Carl Espen Thorbjørnsen blir lurt av kusinen og manageren sin under et intervju med det han tror er et friluftsmagasin.

«Handler «Silent Storm» egentlig om fisk?», «Har du vurdert å ha fisker som en del av sceneshowet ditt?», «Kan du vise meg hvordan du fisker?», «Tror du fisk har følelser?».

Som artist i Eurovision Song Contest må du regne med en del originale spørsmål og henvendelser fra utenlandsk presse. Kanskje det var derfor Norges representant Carl Espen ikke stusset noe videre da Danmarks største friluftsmagasin «Frisk & Fri» ønsket å gjøre et intervju med ham siden de hadde hørt at han var en stor fiskeentusiast.

– Jeg forsto ikke at jeg ble lurt underveis i intervjuet, men jeg syntes det var veldig merkelig at en journalist som jobbet for et friluftsmagasin ikke visste noe som helst om fisking, ler Carl Espen.

Under påskudd av å dokumentere interessen fra utenlands media, filmet NRK.no seansen. Se video øverst i saken!

– Det var på tide å ta igjen

Nå har det seg en gang slik at det ikke finnes noe dansk friluftsmagasin som heter «Frisk & Fri», hele intervjuet var fiksert av manager Kimberly Larsen og kusine og låtskriver Josefin Winher med ett mål for øyet - å lure Carl Espen. I skikkelig Notting Hill-stil.

– Jeg vet ikke om noen som er så glad i practical jokes som ham, og det har både Josefin og jeg ofte blitt utsatt for. Nå fant vi ut at det var på tide å ta igjen, forteller Larsen.

– Han fortjente dette, ler hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet:)

Carl Espen

En oppblåsbar spekkhogger ble selve kronen på verket.

Foto: Kimberly Larsen / NRK

Toppet med oppblåsbar spekkhogger

Larsen og Winther allierte seg med Danmarks Radio (tilsvarer NRK i Danmark, journ.anm.) og ble enige om å dra det hele ganske langt. I løpet av det tjue minutter lange intervjuet måtte Norges Eurovision-håp både vise hvordan han står når han fisker fra båt, være med på en fiskespill og svare på en rekke søkte spørsmål om fiskeinteressen hans. Som kronen på verket fikk han en to meter høy, oppblåsbar spekkhogger som takk for intervjuet.

– Vi måtte sitte med ryggen til for å ikke sprute ut i latter, ler Josefin Winther.

Også Carl Espen syntes det var vanskelig å holde seg alvorlig med alt dette som skjedde.

– Jeg kunne jo ikke se på noen rundt meg, for da hadde jeg ikke klart å holde meg. Jeg fokuserte bare på å svare så godt jeg kunne og tenkte hele tida «dette er Eurovision, dette er sikkert helt vanlig», forteller Carl Espen.

Nå er han i full gang med å planlegge en søt hevn.

– Jeg lager scenarioer i hodet hele tida nå, smiler han lurt.