Hopp til innhold

«Borgen»-stjerne skal lede Eurovision Song Contest

Nordmenn kjenner ham best som spinndoktor Kasper Juul i TV-suksessen «Borgen», men i mai skal Pilou Asbæk lede Eurovision Song Contest.

ESC-vertene

Pilou Asbæk, til høyre, får selskap av Lise Rønne og Nikolaj Koppel under ESC-festen.

Foto: Michael Søndergaard / DR

Asbæk slipper å gjøre jobben alene. Der svenskene i fjor stilte med en enslig vert, kunngjorde våre danske venner i dag at de har funnet frem stortromma og likegodt smeller til med tre ESC-verter. Et realt dreamteam, i følge Dansk Radio.

I tillegg til «Borgen»-stjerna Pilou Asbæk skal TV-profil Lise Rønne og pianist Nikolaj Koppel trygt lose oss gjennom Eurovision Song Contest 2014 fra begynnelse til slutt.

Den ferske vertstrioen skal dermed ikke bare holde i tømmene under den store ESC-finalen lørdag 10. mai, men også under semifinalene 6. og 8. mai. Asbæk, Rønne og Koppel skal altså lede tre spektakulære show på fem bittesmå dager.

I Norge er vi godt i gang med å finne vår representant til den internasjonale MGP-finalen.

– Ble svett i panna

I en video i forkant av kunngjøringen kunne Dansk Radios representanter fortelle at ESC nå fikk en vertstrio bestående av «den klassiske vert, den uforutsigbare vert og den empatiske vert» uten å fordele rollene mellom de tre noe nærmere. Asbæk tok allikevel på seg rollen som den uforutsigbare av de tre.

Gjennom sin kritikerroste rolle i «Borgen» er Johan Philip «Pilou» Asbæk selvsagt et kjent navn i hjemlandet. Asbæk sier han ikke nølte da tilbudet om å være ESC-vert ble lagt på pulten hans.

– Jeg tvilte ikke et sekund. Dette skulle jeg bare, forteller «Borgen»-stjerna.

– Men når jeg så tenkte på de utfordringene som fulgte med ansvaret så ble jeg svett i pannen. Jeg tror det blir en vill opplevelse og en fest som vi alle er invitert til.

Tok jobben til «sjefen»

Det har lenge versert rykter om hvem som skulle få det ærefulle oppdraget med å lede den internasjonale finalen av Melodi Grand Prix i år.

Blant favorittene var Sidse Babette Knudsen, best kjent som statsminister Birgitte Nyborg i «Borgen». Hun må nå altså se seg slått av mannen som spiller hennes pragmatiske spinndoktor i det populære fjernsynsdramaet.

Danmark arrangerte sist ESC i 2001, og vertene den gang gjorde seg internasjonalt bemerket ved å gjennomføre hele sendingen Peer Gynt-style, altså på rim. Om noe lignende planlegges denne gangen må vi trolig vente til det hele braker løs med å vite sikkert.

Aktuelt på MGP

Ukraina vann Eurovision

Ukraina vann Eurovision