Bonnie Tyler deltar i Eurovision

61 år gamle Bonnie Tyler skal representere Storbritannia i Eurovision Song Contest i mai. Hør låten her.

Bonnie Tyler

Dama kjent for sitt store hår er tilbake! Her fra åpningen av Håkons Hall i Lillehammer i 1993.

Foto: Hval, Morten / NTB scanpix

Bonnie Tyler

Tyler hadde sitt store gjennombrudd i 1976. Hun har spilt i Norge en rekke ganger.

Foto: Momarkedet

Den triple Grammy-vinneren ble i dag offentliggjort som BBCs representant i den internasjonale Grand Prix-finalen i Malmö i mai. Tyler er kjent for sin hese stemme, og slagere som «Total Eclipse of the Heart» og «It's a Heartache».

Det har lenge versert rykter om at Storbritannia vil sende en stor stjerne til Malmö, og navn som Girls Aloud og Pet Shops Boys har begge vært nevnt som mulige alternativer.

I fjor sendte britene 76 år gamle Engelbert Humperdinck, men i år går de altså litt ned i alder, med 61 år gamle Tyler.

Tyler ble valgt ut av en intern jury i BBC, og har dermed ikke vært gjennom konkurranse med andre britiske artister, slik vi har for vane å gjøre det med MGP i Norge.

Ny powerballade

Walisiske Tyler skal synge powerballaden «Believe In Me» i Malmö. Den skal være spilt inn i Nashville i USA og er skrevet av Desmond Child.

– Jeg er virkelig beæret og glad over å få lov til å representere landet mitt i Eurovision, og særlig med slik en fantastisk sang. Jeg lover å gi alt jeg kan for Storbritannia, sier hun til The Telegaph.

Se «Believe In Me» her:

Norgesvenn

Britenes kommentator i Eurovision, talkshow-vert Graham Norton, har i det siste hintet via sitt radioprogram om at årets britiske representant har vært blant artistene han har spilt i det siste. Dette har selvfølgelig bidratt til ytterligere spekulasjon om hvem artisten kunne være.

Bonnie Tyler fikk sin særegne hese stemme etter en operasjon der legene skulle fjerne noen knuter på stemmebåndet hennes helt på starten i artistkarrieren.

Hun er kjent som «norgesvenn», og har spilt her i landet en rekke ganger. Fire av albumene hennes har nådd førsteplassen på VG-lista, det samme har tre av singlene hennes.

I morgen, fredag, kommer hun ut med albumet «Rocks & Honey», og hun er for tiden opptatt med turneen «Rock Meets Classic 2013 Tour» i Tyskland.

Alt om: Melodi Grand Prix

Hva syns du om britenes valg? Si din mening her: