NRK Meny
Normal

Bjørnov ble reddet av barsk fjellklatrer

Årets MGP-pausenummer blir noe helt utenom det vanlige. - Litt Tommy Lee Jones, litt Peter Pan, røper Ingrid Bjørnov, som leder showet.

Ingrid Bjørnov

Ingrid Bjørnov under prøvene i Spektrum.

Foto: Line Snekvik / NRK

Å vente på avstemningsresultatene under MGP-finalen kan skape frynsete nerver hos noen og enhver. Godt er det da, at seerne i år kan forvente seg et helt spesielt pauseshow. Og kvinnen som skal underholde seerne fram mot avstemningsresultatet, er ingen ringere enn Ingrid Bjørnov.

Les: - Her blir det fullt

Se: Se bildegalleri fra prøvene i Spektrum!

Har ikke høydeskrekk

Uten å røpe for mye, kan vi avsløre at den kjente musikeren og entertaineren står i sentrum for et høytsvevende musikknummer av fabelaktig karakter:

- Det er en ekstatisk og mektig opplevelse. Litt Peter Pan, litt Tommy Lee Jones. Heldigvis har jeg ikke høydeskrekk, da hadde jeg blånektet å bli med på dette, fortklarer Ingrid hemmelighetsfullt.

Og selv om hun ikke skal ekstremsporte på direkten, tyder ting på at pausenummeret er underlagt strenge sikkerhetstiltak:

-Vi hadde en evakueringsprøve onsdag, der en barsk fjellklatrer rapellerte ned og reddet meg. Jeg hang etter beltet hans i en slags nøkkelring iført smoking og hjelm. Akkurat det var litt guffent, innrømmer Bjørnov, som selv har erfart hvordan det er å stå på scenen som MGP-artist.

I 1984 vant hun den norske MGP-finalen som en del av duoen Dollie (senere kjent som Dollie de Luxe). Sammen med makkeren Benedicte Adrian fremførte hun sangen «Lenge leve livet» med fargerike filler i håret og en koreografi som var inspirert av det norskeste av det norske, nemlig skigåing.

Se: Dollie de Luxe på scenen under Eurovision Song Contest 1984

- Rykker litt i GP-foten

Men det er ikke bare hårsveisene og koreografien som har endret seg siden Bjørnov var med i Melodi Grand Prix for 26 år siden.

(Saken fortsetter under bildet)

"Dollie de Luxe" vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i 1984

Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian den gang de var hele Norges 'Dollier'.

Foto: Thorberg, Erik / Scanpix

- Dagens apparat er større, proffere og fremfor alt mye stoltere. Hvert nummer blir prøvet, iscenesatt, stylet og fulgt opp på et helt annet nivå enn da jeg var med. Samarbeidet mellom NRK og Dinamo er forbilledlig. Men aller mest gledelig er det at ingen lenger skammer seg over å delta, påpeker Bjørnov.

Hun har ingen umiddelbare planer om å gjøre comeback som MGP-deltaker, men innrømmer:

- Det rykker litt i GP-foten. Men jeg er musiker, jeg savner orkester
og en dirigent som bukker, sier Bjørnov, før hun røper hva som er hennes ESC-favorittlåt opp gjennom tidene:

- Beg, steal or Borrow med The New Seekers. Den kom på andreplass for Storbritannia i 1972.

Se: The New Seekers synger Beg, Steal or Borrow under ESC 1972

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold