Bertine: – Veldig tydelig hvilke låter som funker

Bertine Zetlitz har vurdert årets 40 Eurovision-låter. Hun syns ikke alle låtskriverne har fulgt helt med i timen.

Bertine Zetlitz, Gisle G. Stokstad og Linda Eide

Bertine Zetlitz, Gisle G. Stokstad og Linda Eide er med i panelet som diskuterer låtene som deltar i Eurovision Song Contest i Adresse Wien.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Hele 40 land deltar i Eurovision Song Contest (ESC) som går av stabelen i Wien om tre uker. For å hjelpe TV-seerne gjennom mylderet av låter, har NRK invitert en gruppe kompetente folk til å gi poeng og si sin mening om bidragene på forhånd.

Resultatet ser du i Adresse Wien, som har premiere på NRK1 i kveld.

Popartist Bertine Zetlitz er en av de seks paneldeltakerne. Hun sier hun har lagt vekt på å følge hjertet når hun har vurdert låtene.

– Dette med følelser er viktig i Eurovision. Man kan ikke bare dissekere låtene profesjonelt, jeg har rett og slett gått for låtene som treffer meg, forklarer hun.

Det store balladeåret

2015 står i balladens år, i hvert fall når vi snakker om Eurovision Song Contest. Hvorvidt mange land har latt seg inspirere av Conchita Wursts mye omtalte vinnerballade fra i fjor vites ikke, men en overraskende stor del av årets låter er ballader og rolige låter.

Dette kan muligens gjøre veien fra semifinale til finale hardere for årets norske bidrag; balladen «A Monster Like Me», med Mørland & Debrah Scarlett.

– Det er et hav av låter som bare flyter i hverandre, og som vil være umulige å synge på dagen etter at du har hørt dem. Men så har du noen som skiller seg ut med en gang, sier Zetlitz.

Hun var selv til stede i Oslo Spektrum under årets MGP-finale og har stor tro på den norske vinnerlåten.

– Det er veldig tydelig hvilke låter som virkelig funker.

Mørland & Debrah Scarlett vant kveldens MGP-finale med «A Monster Like Me».

Ikke ironisk distanse

I løpet av fire programmer skal Zetlitz sammen med resten av panelet gi poeng til alle årets 40 låter.

– Man henger seg jo fort opp i detaljer, en for skarp stemme kan være nok til å vippe meg av pinnen, sier hun, og legger til at alle låtene blir seriøst vurdert.

– Det er viktig å ikke ha en for ironisk distanse til dette. De som har laget låtene mener alvor, og det er klart at dette er kjempestort for artistene som er med. Jeg hadde vært veldig oppglødd selv, hvis jeg hadde skullet stå på den scenen der.

– Men jeg må si at det er en god del låtskrivere der ute som fortsatt er stuck i 1998, avslutter hun med et smil.

Hva panelet i Adresse Wien syns om årets låter ser du på NRK1 den 2, 9, 14 og 16. mai.

Har du hørt årets låter allerede? Si din mening om dem her!