Normal

Kongens påståtte elskerinne til Melodifestivalen

Camilla Henemark, kvinnen som ble kjent for en hel verden som kong Gustavs påståtte elskerinne skal delta i den svenske versjonen av Melodi Grand Prix.

Army of Lovers

Army of Lovers deltar i Melodifestivalen 2013.

Foto: Promo

I dag slapp SVT siste pulje av artister som skal delta i Melodifestivalen, svenskenes versjon av Melodi Grand Prix. Blant artistene som vekket mest oppsikt er artistene er Camilla Henemark og gruppen Army of Lovers.

Army of Lovers gjorde stor suksess på starten av 90-tallet både i Sverige og resten av Europa med sine eurodancelåter. Den kontroversielle gruppen vekket oppsikt med sitt liberale syn på sex og narkotika. De deltar med låten «Rockin' the Ride».

– Bland Swedish House Mafia og Gagnam Style med en masse crack og kjør det noen runder i vaskemaskinen. Så rører du litt i det som kommer ut, og der har du «Rockin' the Ride», forklarte bandmedlemmene Camilla Henemark, Alexander Bard og Jean- Pierre Barda til SVT da de ble presentert for pressen i dag.

Kongens påståtte elskerinne

48 år gamle Henemark, som også har hatt en karriere som soloartist, er i dag mest kjent her til lands for skandalen rundt kong Gustaf av Sverige, som ble kjent for noen år siden.

Ifølge boken «Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken», som utkom i 2010, skal Henemark ha hatt et forhold til svenskekongen. I oktober i år ga hun selv ut en memoarbok der hun kommenterer det påståtte forholdet.

Henemark snakket også om dette da hun gjestet Skavlan tidligere i høst. Se intervjuet her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Rutinerte låtskrivere

Blant artistene som ble offentliggjort i dag, var også rutinerte artister som Caroline af Ugglas og Tommy Körberg, som begge har vært med i Melodifestivalen tidligere. Körberg har også vunnet de to gangene han har deltatt tidligere.

Låtskriverne bak fjorårets Eurovision-vinner «Euphoria», Thomas G: son og Peter Boström (som også skrev den norske vinnerlåten «Stay») deltar med henholdsvis fem og tre låter hver. I tillegg er også Fredrik Kempe («My Heart Is Yours») representert med tre låter.

Loreen sammen med Christer Björkman på Arlanda flyplass

Christer Björkman ankommer Arlanda flyplass etter Eurovision-seieren med Loreen i mai i år.

Foto: Jansson, Leif R. / NTB scanpix

– Thomas og Bosse vant i fjor, og i år deltar de med tre bra låter i år. De har funnet noe, sier Christer Björkman, sjef for svenske Melodifestivalen.

– Det er litt som i idrett; når en som kommer i formtopp, så holder den litt. Selvtillit man får ved å vinne gir et ekstra boost til kreativiteten. De får til mye for tiden, sier han til SVT.

Les: Se den fulle listen over artister og låtskrivere her.

Norsk deltakelse

Fra før av er det kjent at norske Tone Damli Aaberge og Maria Haukaas Mittet deltar i årets utgave av Melodifestivalen, henholdsvis som artist og låtskriver.

Også norske Joakim Harestad Haukaas deltar som låtskriver for låten «You», fremført av Robin Stjernberg.

De svenske delfinalene finner i 2013 sted i Karlskrona, Göteborg, Skellefteå og Malmö. Malmø er også vert for årets internasjonale finale, som åpner for billettsalg i dag.

Les: Alt om MGP og ESC

Hva syns du om årets svenske artister? Si din mening her: