Hopp til innhold

Ann-Mari Andersen

Ann-Mari Andersen fra Kautokeino har allerede vunnet Samisk Grand Prix. Hun deltar nå for første gang i den norske versjonen.

Ann-Mari Andersen
Foto: Fredrik Arff / Dinamo / NRK / Scanpix/AFP

Hør Ándagassii


Ann-Mari Andersen
har alltid holdt på med musikk. Hun har skrevet mange låter, utgitt plater og holdt konserter både i Norge og utlandet, senest i Canada og i Kina. I sommer inntok hun andreplassen på Norsktoppen med singelen ”Du lahka” (Close to you).

Samisk tekst

Ann-Mari Andersen
Foto: Fredrik Arff / Dinamo / NRK

Ann-Mari står for årets eneste samiske tekstbidrag, men tror ikke det vil by på problemer. Hun ser på det at hun synger på samisk mer som et krydder enn som et hinder for forståelse.

- Musikk er jo et språk i seg selv som går over alle grenser, den spør ikke om nasjonalitet og kulturbarrierer.

Ann-Mari Andersen gleder seg veldig til det braker løs. Og selv om det er første gangen hun deltar i Melodi Grand Prix, så er hun ikke ukjent med Grand Prix-sirkus. Tidligere har hun vunnet Samisk Grand Prix som er den største årlige musikkonkurransen som arrangeres i samisk sammenheng.

"Ándagassii"

"Ándagassii" er en sang om tilgivelse. Den handler om å se kjærligheten og den fremtiden du kanskje ikke ser i dag, i tilgivelsens ånd. Ann-Mari har selv skrevet teksten til "Ándagassii" en lys sommernatt hjemme i Kautokeino.

Stein Austrud har laget melodien. Stein Austrud er produsent og har spilt med mange artister og band, som D’Sound, Ailu Gaup, Oslo Groove Company, Vidar Johnsen og Beady Belle.

Aktuelt på MGP

Ukraina vann Eurovision

Ukraina vann Eurovision