Alexander Stenerud

Alexander er med i MGP for andre året på rad, og satser solo denne gang!

Alexander Stenerud
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

I 2008 deltok Alexander med låten ”Always Always” fremført av bandet Zuma som han selv er vokalist i. De kom til Siste Sjansen med denne låten.

En Zuma går solo

Alexander er først og fremst kjent fra Zuma, som han dannet i 1995 med Henrik Njaa etter at de vant en demokonkurranse på NRK P3. Konkurransen førte til singlekontrakt og dermed var artistlivet med Zuma i gang.

Alexander Stenerud

Alexander er med for andre år på rad

Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Debutalbumet Juno kom i 2001, og solgte 18000 ekseplarer. Zuma er et av de mestselgende norske debutantbandene gjennom tidene. Bandet har hatt flere store radiohiter fra albumet Juno deriblandt ”Pearl”, ”Tie you down” og ”The Tram”. I 2003 ble Zumas andre album Rainboy sluppet med radiohiten ”Joy in The City”. Denne låten var også kjenningsmelodien til NRKs TV-serie Lekestue som gikk våren 2001. I 2001 ble Zuma nominert til Spellemannprisen i kategorien årets popgruppe og til Hit Awards for årets hit.

Alexander er fascinert av britpop fra 60-tallet og musikalske forbilder som Abba, Roxy Music, Led Zeppelin og David Bowie men forteller at han husker MGP som en av de største TV-begivenhetene fra barndommen.
Bortsett fra musikken er Alexander opptatt av biologi og evolusjon, og hans barndomsdrøm var å bli arkeolog. Alexander studerer for tiden grafisk design.

”Find my girl”

Alexander Stenerud har skrevet både tekst og melodi.

”Find my girl” er en fengende låt med referanser både til britpop á la 60-tallet og 80-tallets stilisme og musikalske uttrykk hvis vi holder oss innen pop-sjangeren. Tematisk er ”Find my girl” en romantisk og vemodig låt – som ærlig og direkte uttrykker en lengsel etter tapt kjærlighet. Likevel er ”Find my girl” en låt som er full av håp.