NRK Meny
Normal

Agnetes juryprøve: – Dette blir finale

STOCKHOLM (NRK): Agnete gjennomførte i kveld en meget sterk opptreden i den viktige juryprøven før morgendagens semifinale i Eurovision Song Contest.

Agnete
Foto: Rikke Askersrud / NRK

– Det føltes utrolig godt å stå på scenen nå i kveld, og nå gleder jeg meg bare helt vilt mye til i morgen, sier Agnete til NRK etter å ha gjennomført solid på den viktige juryprøven.

President i den norske Grand Prix-klubben, Morten Thomassen, mener Agnete har god grunn til å glede seg.

– Denne jenta er helt rå, leverer best når det gjelder. Hun har full kontroll, og leverer budskapet rått og ærlig rett i kameraet, sier han.

Teller like mye som seerstemmer

Torsdag er det klart for den andre semifinalen i årets Eurovision Song Contest. Der skal Agnete overbevise millioner av seere om at Norge fortjener å være blant finalistene på lørdag.

Halvparten av jobben ble likevel gjort i kveld. Like etter klokka ti var hun ferdig med sin andre generalprøve. Det er denne generalprøven juryene bedømmer når de avgir sine stemmer. Disse stemmene teller 50 prosent i morgendagens semifinale, og publikumstemmene teller 50 prosent.

– Er en jurylåt

Morten Thomassen mener Norge nærmest er sikret en finaleplass etter denne generalprøven.

– Dette er en klassisk jurylåt. Når det da gikk så bra nå er jeg overbevist - dette blir finale, sier han.

Han peker på det mye omtalte temposkiftet mellom vers og refreng som noe juryene vil like.

– De pleier å gi mye poeng til låter som er uvanlige på en moderne og god måte, noe «Icebreaker» er et godt eksempel på, sier han.

Agnete Johnsen i Stockholm

Danser Sara Christine Einbu, korist Ingunn Dalland, Agnete, korist Charlotte Bredesen, korist Gabriel Alares og korist Nicoline Berg Kaasin gjennomførte en strålende juryprøve.

Foto: Stig Karlsen / NRK

Den norske juryen

Det er bare landene som kjemper i samme semifinale som kan stemme på hverandre. Dette gjelder også for juryene. Derfor er det først i kveld den norske juryen bedømmer bidragene. Dersom Norge kommer seg til finalen, skal de igjen se alle låtene.

Fagjury

Den norske juryen i årets Eurovision Song Contest.

Foto: Dan-Robin Midthun Nikolaisen / NRK

Den norske juryen i år består av juryleder Pernille Torp-Holte, Christian Ingebrigsen, Mia Gundersen, Nicholas Emmanuel Carlie, Thomas Anholt og vara Merete La Verdi.

De får ikke lov til å diskutere bidragene eller snakke om hvordan de har stemt. Noe den russiske juryen brant seg på tidligere i uka, hvor det endte med at det ene jurymedlemmet ble diskvalifisert.