Agnete til Lene Marlin: – Det varmer å lese dette

STOCKHOLM (NRK): Lene Marlin skrev tidligere i dag et Facebook-innlegg hvor hun hyllet Agnetes for måten hun har tatt grep om egen helse. Agnete selv håper å kunne gi artisten en god klem når hele Eurovision er over som takk for støtten.

Lene og Agnete
Foto: Rikke Askersrud/Anette Torjusen / NRK

I kveld står Agnete på scenen og skal kjempe for at Norge er et av landene som blir å se i finalen i Eurovision Song Contest (ESC) på lørdag.

Som oppladning til dette har hun kunnet lese at artistkollega Lene Marlin støtter henne i valget om å trekke seg tilbake fra alle intervjuer og andre utenommusikalse aktiviteter under Eurovision-oppholdet.

– Lene Marlin er en dyktig artist jeg har stor respekt for. Hun har vært, og er et forbilde for mange, både musikalsk og det at hun har stått fram slik hun har gjort, sier Agnete i en SMS.

– Det varmer å lese hennes ord, og det føles godt å få en slik positiv beskjed fra noen som har en karriere i samme bransje. Jeg håper jeg kan gi henne en god klem, sier hun videre.

Lene Marlin skreiv blant annet dette tidligere i dag:

«For det sitter en jente i Stockholm som jeg føler så med akkurat nå. Flinke, modige Agnete! Det hun gjør er så bra, og så riktig. Hun stenger all støyen ute, som best hun kan. Hun tar hensyn til seg selv, og sparer på kreftene sine», skriver hun blant annet.

Rørt av fanvideo

Etter at Agnete gikk ut og var åpen om sin mentale helse, har hun også fått oppleve at fans fra hele Europa har uttrykt hvor mye de støtter henne og at heier på henne, til tross for hennes fravær i oppkjøringa mot kveldens semifinale.

Det synes Agnete er rørende. Da den norske Eurovision-klubben escNorge sendte henne en video hvor et titalls mennesker ønsker henne lykke til i kveld, hadde hun dette å si:

– Tusen takk escNorge for denne flotte videoen, jeg blir veldig rørt! Dette gir meg ekstra energi til show i kveld!