NRK Meny
Normal

Admiral P: – Jeg tror Makeda kan nå langt

Admiral P er ikke tvil om at koristen hans Makeda Dyhre kan nå langt i årets MGP.

Makeda MGP 2016

KLAR FOR SPEKTRUM: Makeda skal delta i MGP 2016

Foto: Jon Marius Hyttebakk / NRK

Etter å ha vært korist for artister som Nico & Vinz og Samsaya, skal Makeda nå stå i rampelyset selv i den store MGP-finalen. Hennes nåværende arbeidsgiver Admiral P ser ingen grunn i hvorfor hun ikke kan vinne.

– Jeg er stolt av at Makeda er med i MGP, og jeg tror hun kan komme veldig langt. Jeg heier på henne 100 prosent, sier reggae-artisten.

I løpet av tiden Makeda og Admiral P har jobbet sammen, har de knyttet sterke bånd.

Admiral P

HEIER: Admiral P støtter koristen sin Makeda.

Foto: Jarl Nymo / NRK

– Hun har nesten blitt en søster for meg. Jeg har oppfordret henne til å jobbe mer med sine prosjekter og få ut sin musikk for hun har en så vakker stemme. Så jeg var ikke overrasket når jeg hørte at hun skulle være med i MGP, sier han.

Selv om han ikke ser for seg selv i sirkuset, har han stor tro på MGP som et springbrett inn i en musikkarriere.

– Tror det er en fin plattform. Jeg hadde nok hatt vanskeligheter på den fronten, men tror det hjelper mange og åpner døren for en vei videre, sier han.

Makeda setter pris på støtten og er veldig klar for å stå alene på scenen.

– Vi støtter hverandre i tykt og tynt, så det er veldig hyggelig. Alt dette er sykt, og det å kunne stå på scenen og synge soul-pop live er fantastisk, sier hun.

Vil nå ut til andre adopterte barn

Makeda er opprinnelig fra Etiopia. Hun ønsker å etter hvert kunne bruke afrikanske elementer i musikken sin – og kanskje på den måten også nå ut til andre adopterte barn. Hun vil nå få frem gleden gjennom sitt MGP-bidrag «Stand Up».

– Det finnes ikke mange mørke, kvinnelige artister i Norge. Jeg skal vise at alt er mulig, sier hun.

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold