Normal

– Vi bryr oss for mye om hva andre tenker

I låta «We Don't Worry» tar Ira Konstantinidis (17) et oppgjør med «likes»-kulturen på sosiale medier. – Man teller likes og lar det påvirke hvordan man føler seg, sier hun.

Ira Konstantinidis

Ira Konstantinidis scenedebuterer i Oslo Spektrum på lørdag. Og det i skoa hun går i hver dag.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Hun er 17 år gammel og ble formelig henta ut av klasserommet for å synge MGP-låta «We Don't Worry» – uten å ha stått på en scene tidligere. Selv om Ira Konstantinidis er den minst erfarne av årets artister, er hun definitivt ikke den som står minst på krava.

– En slik konkurranse som Melodi Grand Prix er, handler i stor grad om å bli sett. Om å skille seg ut. Jeg har hele tida vært veldig bevisst på at jeg må få være meg selv på tross av alt dette, sier Ira.

– Jeg vil jo også skille meg ut, selvfølgelig, men da vil jeg at det skal være på en less is more-måte. Jeg vil være ei man kan kjenne seg igjen i.

Tar et oppgjør med «likes»-kulturen

Ira Konstantinidis

Ira Konstantinidis er er årets mest ubeskrevne artistblad. På lørdag håper hun å nå ut til det norske folk.

Foto: Alvin Santos / NRK

Låta« We Don't Worry» var i utgangspunktet ikke skrevet direkte til henne, likevel følte Ira seg umiddelbart hjemme i den.

– Den står for veldig mye av det jeg mener. Budskapet for meg og det jeg prøver å formidle er at vi må slutte å bry oss så mye om hva andre tenker og mener hele tida, sier artisten.

– Vi teller likes på sosiale medier og lar det påvirke hva man tenker om seg selv. Jeg kan ikke si at jeg på ingen måte lar meg påvirke av det, men jeg mener oppriktig at vi må bli flinkere til å frigjøre oss fra alt det, sier 17-åringen.

«Det er Ira»

Møtet med artistbransjen har vært litt overveldende for den unge artisten, likevel føler hun at hun er trygg nok på hvem hun er og hvordan hun vil framstå til å tørre å sette ned foten.

– Noe av det viktigste for meg var for eksempel å kunne ha på meg skoa jeg bruker til vanlig på scenen, ler hun.

– Jeg vil at familie og venner som ser meg på MGP-scenen skal tenke «det er Ira». Å bli superstjerne er i seg selv ikke et mål, jeg vil nå ut med musikken til de folka som vil ha den.