– Denne gangen er takketalen godkjent på forhånd

Om Plumbo skulle gå videre i lørdagens MGP-delfinale tar de ingen sjanser. Takketalen er allerede skrevet og godkjent, forsikrer vokalist Lars-Erik Blokkhus.

Plumbo

Plumbo deltar som artist nummer seks under lørdagens delfinale i Melodi Grand Prix i Larvik.

Foto: Eyeworks Dinamo/ NRK

– De siste ukene har bandet opplevd et mediekjør uten like. Slikt er ikke hverdagskost for en kar som meg, sier Plumbo-vokalist Lars-Erik Blokkhus.

Det var i sin takketale under Spellemannprisen for to uker siden at Blokkhus kom med de uheldige uttalelsene som fikk hele medie- og kjendisnorge til å reagere.

Les: Plumbo ble pepet ut

Bandet ble utskjelt av et samlet pressekorps, og vurdert utestengt fra Melodi Grand Prix. Men i løpet av helgen snudde vinden noe, partene ba hverandre om unnskyldning og konflikten roet seg.

Les: Plumbo får være med i MGP

Nå tar Plumbo forsiktig steget tilbake ut i rampelyset, første skritt er MGP-delfinalen i Larvik på lørdag.

Fått mange telefoner fra fremmede

Plumbo på Spellemannsprisen 2011

Plumbo mottar prisen for «årets hit» under Spellemannprisen 2011.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Plumbovokalist Lars-Erik Blokkhus forteller at bandet har fått mange henvendelser i løpet av de to siste ukene.

– Vi har fått mye støtte. Mange har ringt meg personlig og sagt at de har respekt for oss. Folk har til og med laget sanger til oss, som de har ringt og fremført over telefonen. Det er klart at det rører når en sitter hjemme i stua og får slike telefoner, sier Blokkhus.

I tillegg har mange fått øynene opp for musikken til bandet. De siste to ukene har både «Møkkamann»; låten bandet vant «årets hit» med under Spellemann, og «Ola Nordmann»; som bandet deltar med i MGP, ligget høyt på Itunes.

Les: Plumbo på topp etter Spellemann

Også anmelderne har troen på at bandet vil gjøre det bra i MGP, presidenten i GP-klubben gikk sågar ut og spådde at Plumbo til og med kan vinne hele konkurransen.

Les: – Plumbo kan bli farlige i MGP, mener ekspert

– Mange er fortsatt sinte

Plumbo

Plumbo med vokalist Lars-Erik Blokkhus foran.

Foto: promo

Men selv om Plumbo har fått mye støtte etter Spellemann, tror ikke Blokkhus dette gir bandet noe fortrinn i Melodi Grand Prix.

– Vi fikk nok folket med oss pga. det som skjedde etter Spellemann. Men i forbindelse med MGP føler jeg at vi står likt med de andre artistene. Det er gjennom tv-ruta at du skal prestere. Det er da du får dommen. Jeg tror og håper at folk stemmer på den de syns er best, sier Blokkhus.

– Men tror du det som har skjedd gjør at dere får flere stemmer enn dere ville fått ellers?

– Det vet jeg ærlig talt ikke. Jeg registrerer at folk har vært veldig aktivitet på sosiale medier. Men om de har blitt fans nå, eller om de allerede var det, vet jeg ikke. Det tør jeg ikke si noe om, sier han.

– Mange er også sinte. Og jeg vet at jeg gjorde en tabbe. Folk må få lov til å reagere. Det respekterer jeg og skjønner jeg.

Liten tro på å vinne

Bare fire av årets 24 MGP-låter synges på norsk, og Plumbo tror det kan være en ulempe å ha en norsk låt om man vil vinne Melodi Grand Prix. Derfor er troen på seier heller liten.

– Vi snakket om det i sted i bandet. Vi har ikke så veldig trua på å vinne på grunn av at låta vår er norsk. Hvor mange er det som vil sende en norskspråklig låt ut av landet? Det er mange år siden sist det skjedde. Men jeg vet ikke, alt kan skje, spekulerer Blokkhus.

Les: Disse deltar i MGP 2012

Om bandet likevel skulle gå videre har Blokkhus denne gangen forberedt seg.

– Jeg har lært at i forbindelse med TV- og medieverden bør en kanskje forberede seg litt. Så nå har jeg takketalen klar. Den er ferdig skrevet og jeg har fått godkjenning, smiler Plumbo-vokalisten.

Les: Alt om Melodi Grand Prix

Hør låtene som kjemper mot hverandre i årets andre delfinale her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.