– Spiller trommer hele natten

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Operasanger Emil Solli-Tangen ble så inspirert av sine svartmetall-kollegaer i Gromth at han gått til anskaffelse av eget trommesett.

Emil Solli-Tangen og Gromth deltar sammen i Melodi Grand Prix med låten «Alone». Til tross for at de holder på med temmelig forskjellig musikk til vanlig; Emil som student på Statens Operahøgskole, og gutta i Gromth med sin symfoniske sortmetall, har de begge latt seg inspirere av hverandre.

Såpass inspirert ble Solli-Tangen (ja, han er lillebroren til Didrik, som vant i 2010) at han har gått til anskaffelse av sitt eget trommesett for å lære seg å spille trommer.

– Jeg har alltid drømt om å spille trommer. Og det er kjempegøy. Nå sitter jeg oppe hele natten og spiller, heldigvis har jeg ingen naboer i nærheten, ler Solli-Tangen.

Vi ble med ham opp på scenen for å prøve trommesettet før morgendagens delfinale. Se video øverst i artikkelen.

– God taktforståelse

Gromth og Emil Solli-Tangen

Gromth og Emil Solli-Tangen deltar sammen i delfinalen fra Steinkjer på lørdag.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Læremester og trommis Kenneth Åkesson, som har bakgrunn fra band som Dimmu Borgir og Susperia, har latt seg imponere over den trommeinteresserte 23-åringen.

– Det er klart at Emil har et talent når han har lært seg å spille trommer så fort. Han er veldig allsidig og har god taktforståelse.

For to og en halv måned siden leverte Åkesson et trommesett på døra til 23-åringen, og siden da har Emil spilt trommer mer eller mindre døgnet rundt. Gutta i Gromth er fulle av beundring over Solli-Tangens innlevelse og lærevillighet. Og Emil selv er glad for skryten.

– Jeg blir jo nesten rørt når de sier så mye fint, sier Solli-Tangen.

– Det er klart det er gøy med annerkjennelse fra disse som har holdt på så lenge i bransjen, jeg lærer masse av å spille med dem, sier han.

Likevel har ikke operastudenten tenkt å skifte beite med det første.

– Nei, jeg studerer jo opera. Det er det jeg skal bli. Men jeg hører aldri på opera hjemme. Det er som å spørre en revisor: «hva gjør du når du kommer hjem, tar du frem regnskapet, glor på det og sier: åh, for et fint regnskap?» Jeg hører på guttakrutt når jeg kommer hjem.

Årets første MGP-delfinale ser du på NRK1, lørdag klokken 19.55. Følg sendingen og diskuter den i vårt direktesenter her!

Alt om: Melodi Grand Prix