NRK Meny
Normal

– Planen var alltid å gå hver vår vei etter ESC

Ett år etter at Kjetil Mørland og Debrah Scarlett vant hele Norges hjerter med duetten «A Monster Like Me» er de nå i full gang med hver sine solokarrierer.

Mørland & Debrah Scalett

I kveld skal Mørland & Debrah Scarlett framføre «A Monster Like Me» en siste gang i Melodi Grand Prix.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

– Det spekuleres mye i om det er en konflikt mellom Debrah og meg, siden vi nå gir ut solomateriale på hver vår kant. Det er det ikke. Planen var hele tida å gå hvert til vårt etter MGP og Eurovision, sier Kjetil Mørland.

Adresse Wien

Fjorårets vinnere tar imot folkets applaus.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

For nøyaktig ett år siden ble duoen Mørland & Debrah Scarlett utropt som vinnere av Melodi Grand Prix 2015. Bare måneder etter at de hadde møtt hverandre for første gang.

– Det var jo ingen selvfølge at vi skulle ha den kjemien som skulle til for å treffe folket med «A Monster Like Me». Jeg tror ingen av oss hadde forventa å vinne, sier Mørland.

– Jeg er veldig stolt av det vi fikk til sammen, sier Debrah Scarlett.

Mørland & Debrah Scarlett
Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Ute med singler

I disse dager har begge artistene ferske singler ute, under hvert sitt artistnavn.

– Da jeg sendte inn låta til Melodi Grand Prix var målet å få vist meg fram som låtskriver og artist. Det føler jeg at jeg fikk til, sier Mørland.

Under fjorårets Eurovision ble han av de andre låtskriverne stemt fram som vinner av komposisjonsprisen for «A Monster Like Me». Låta endte også på en åttendeplass.

Mørland & Debrah Scarlett

Fjorårets MGP-vinnere oppfordrer årets finalister til å nyte tida de får på scenen.

Foto: Ronald Zak / Ap/ NTB Scanpix

– Det var en stor ære, særlig siden det var de andre låtskriverne som stemte på meg. Det er klart man får litt selvtillitt og lyst til å lage flere låter da, sier han og forteller at det kommer plate i april.

Også Debrah Scarlett forteller at Eurovision ga enormt mye inspirasjon til utvikling av egen karriere og image.

– Når man har et så stort team rundt seg som jobber med å få deg og låta de til å stå fram best mulig, plukker man opp en del tips og blir veldig bevisst på alle de små detaljene, sier hun.

Se musikkvideoen til Mørlands «Skin» her:

Ble pappa til en gutt på torsdag

I kveld står de sammen på scenen i Oslo Spektrum igjen for å framføre fjorårets vinnerlåt. Likevel var det lenge knyttet stor spenning til hvorvidt Mørland skulle rekke dette. Kona hadde nemlig termin denne lørdagen, men heldigvis kom Mørlands førstefødte til verden allerede på torsdag.

– Det hadde vært litt rart å framføre låta aleine, ler Debrah.

Mørland selv beskriver det som en perfekt avslutning på et stort år.

– Det er jo fryktelig nytt for meg, og jeg kjører taxi i skytteltrafikk mellom sykehuset og prøver her i Spektrum, men det er jo helt vanvittig stort. For et år dette har vært, sier han.

Årets finale ser du direkte på NRK1 klokka 20.55 i kveld.

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold