NRK Meny
Normal

– Nå mangler vi bare åpningen

Alt er klart før kveldens store finale i Melodi Grand Prix. Bortsett fra hvordan programlederne skal åpne showet…

Det er fredag kveld, og kun et døgn til finalesendingen. Prøvene er i gang, men sitter alt som det skal? Vi følger producer Kasper Mærli og sceneregissør Mattias Carlsson under den siste gjennomgangsprøven.

Se video fra åpningsprøvene for finaleshowet i Melodi Grand Prix her.

Fredag kveld var det full aktivitet i Oslo Spektrum. Den første av to generalprøver ble avholdt, slik at alt nå skal sitte før lørdagens store finale.

Artistenes numre er oppjustert fra Folketeateret til den større Spektrum-scenen, Margaret Berger og Karin Parks pausenummer sitter som det skal, og programleder Jenny Skavlan og makker Erik Solbakken har kostymene i orden.

Men én ting manglet fortsatt da NRK.no stakk innom regibussen fredag kveld

– Nå skal vi i gang med det eneste vi ikke har hatt prøver på ennå, nemlig åpningsnummeret, forteller Kasper Mærli, bildeproducer for Melodi Grand Prix.

Mens han sitter i regibussen og gir beskjeder til fotografene under prøver og sending, holder han kontakt med sceneregissør Mattias Carlsson, som kommuniserer med dem som står på scenen.

Lover opptil flere overraskelser

Karin Park og Margaret Berger

Karin Park og Margaret Berger er blant artistene du ser under MGP-finalen lørdag. Sammen skal de gjøre en versjon av fjorårets vinnerlåt «I Feed You My Love».

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

I flere måneder har de to jobbet tett for å bestemme hvordan kameraene skal fange og videreformidle det som skjer på scenen, slik at det skal se best mulig ut for TV-publikummet.

– Det har vært en lang og intens periode, men nå nærmer vi oss slutten, forklarer de to.

– Vi har byttet litt om på starten av sendingen, så nå må vi bare justere det hele litt, og finne ut av hvor vi ønsker velkommen, forklarer Carlsson.

Han vil ikke røpe hvordan åpningsshowet blir, annet enn at det blir storslagent.

– Det blir veldig gøy, og så har vi et par overraskelser på lur, lover han.

Lørdag formiddag skal gjengen gjennom en siste prøve. Resultatet ser du på NRK1 i kveld klokken 19.55, direkte fra Oslo Spektrum.