Hopp til innhold

– Nå blir bestemor glad!

Årets siste finaleplass går til Lucky Lips. En sliten men glad gjeng kunne skåle i champagne og slippe jubelen løs søndag kveld.

Lucky Lips

Lucky Lips består av Malin Pettersen (vokal), Erlend Støylen Hølland (kontrabass/harmonier), Pål Emil Berg (perkusjon), Even Reinsfelt Krogh (banjo) og Stian Jørgen Sveen (gitar/harmonier) som ikke var tilstede da bildet ble tatt.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Lucky Lips trodde de skulle få et NRK-team på besøk søndag kveld for å spille inn et videoinnslag til finalen i Melodi Grand Prix, men det var i stedet MGPs musikkansvarlig Vivi Stenberg som ventet utenfor døren med roser og sprudlevann.

Hun kunne overbringe nyheten om at bandet har blitt plukket ut av en fagjury til å få det såkalte «wild cardet» og den siste finaleplassen i MGP 2013.

– Dette er helt uventet og utrolig gøy! Jeg er helt overveldet, og tenk så glade foreldrene og besteforeldrene våre blir, jubler vokalist Malin Pettersen.

Se video av overraskelsen her:

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Uten stemme

Bluegrassbandet deltok i årets siste delfinale i MGP lørdag, og festet sammen med de andre artistene ut i de sene nattetimer etter sendeslutt. Det var derfor en noe medtatt gjeng som møtte NRK.

– Jeg har nesten mistet stemmen, jeg. Vi gikk jo ikke videre, så jeg tenkte at det var det, nå kan jeg skrike og synge så mye jeg vil. Men jeg skal nok ta det rolig resten av uken, så det skal gå bra, smiler Pettersen.

En jury bestående av syv personer har valgt ut wild cardet (se egen faktaboks). Hver for seg har de rangert sine tre favoritter fra de tre delfinalene, og når stemmene ble talt opp var det altså Lucky Lips som fikk flest poeng til sammen.

– Det er skikkelig kult å tenke på at de har stemt oss frem. Det blir skikkelig digg å legge seg i kveld med den tanken i hodet, sier bandet.

– Jeg hadde egentlig tenkt å sende blomster til NRK og Dinamo (som produserer MGP, journ. anm.) i morgen og takke for eventyret, men nå får jeg vel vente litt med det, ler Malin.

Få forunt

Lucky Lips

Lucky Lips deltar i MGP med låten «Sweet and Heavy».

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Bandet sier de er glade for muligheten MGP har gitt dem.

– Vi er at band som ikke spiller på de største arenaene til vanlig, og som driver innen en sjanger som ikke er så veldig stor her i Norge. Men det er denne musikken vi lever for, og når vi får en gratis mulighet til å spille for så mange som vi gjør med MGP er det noe som er få forunt. Jeg tror ikke folk skjønner hvor mye det betyr for oss, det er veldig, veldig stort, sier Malin.

– Jeg trodde jeg ville bli deppa hvis vi ikke gikk videre på lørdag, men det ble jeg ikke, for vi var superfornøyde med egen innsats og fikk vist oss fra vår beste side. Nå skal vi få lov til å gjøre det en gang til, og det er vi utrolig glade for.

Lørdag førstkommende skal det norske folk bestemme hvem som skal representere Norge i den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest 2013. Ti artister kjemper om den gjeve førsteplassen.

Rekkefølgen i finalen er:

Låt nr 1: Vidar Busk: «Paid My Way»
Tekst: Tim Scott McConnell
Melodi: Tim Scott McConnell og Vidar Busk

Låt nr. 2: Fjellfolk – «Ulvetuva»
Tekst/melodi: Trym Bjønnes

Låt nr. 3: Adelén - «Bombo»
Tekst/melodi: Ina Wroldsen og Quiz & Larossi

Låt nr 4: Gromth feat. Emil Solli-Tangen – «Alone»
Tekst: Emil Solli-Tangen og Sven Atle Kopperud (Silenoz)
Melodi: Gromth

Låt nr 5: Gaute Ormåsen - «Awake»
Melodi: Gaute Ormåsen og Jesper Borgen
Tekst: Fredrik Borgen

Låt nr. 6: Lucky Lips - «Sweet and Heavy»
Tekst/melodi: Malin Pettersen

Låt nr. 7: Datarock – «The Underground»
Tekst: Fredrik Saroea
Melodi: Fredrik Saroea og Pål Myran-Håland

Låt nr. 8: Annsofi – «I’m With You»
Tekst/melodi: Alexander Rybak

Låt nr. 9: Margaret Berger – «I Feed You My Love»
Tekst/melodi: Karin Park, Robin Lynch og Niklas Olovson

Låt nr. 10: Sirkus Eliassen - «I Love You Te Quiero»
Sangtekst: Magnus Eliassen og Erik Eliassen
Melodi: Magnus Eliassen

Finalesendingen ser du på NRK1, lørdag fra klokken 19.55.

Alt om: Melodi Grand Prix 2013