– Knut har blitt favoritt i det homofile miljøet

Det homofile MGP-miljøet trykker Knut Kippersund Nesdal til sitt bryst. Kvelden før sin egen MGP-finale var Nesdal dommer under «Parodi Grand Prix» i Oslo.

Knut Kippersund Nesdal

Knut Kippersund Nesdal var dommer under «Parodi Grand Prix» i Oslo sentrum i går kveld. Han fikk mye støtte å ta med seg til kveldens store finale.

Foto: Steinar Suvatne / NRK

– Dette er utrolig bra for å senke skuldrene før finalen i morgen. Alle er her bare for å ha det gøy, og du merker Melodi Grand Prix-entusiasmen med en gang du går inn døra.

Kvelden før sin store finale sitter MGP-finalist Knut Kippersund Nesdal i dommerpanelet under «Parodi Grand Prix» i Oslo. Klokken nærmer seg midnatt, og Nesdal burde strengt tatt vært i seng.

– Jeg fikk en utrolig hyggelig invitasjon om å komme hit i kveld og være dommer. Det kunne jeg bare ikke si nei til, forteller Nesdal.

– Det er veldig deilig å koble av og tenke på noe helt annet en liten stund, innrømmer han.

Det ultimate komplimentet for en MGP-artist

Fremfor Nesdal står en mann i lårkort paljettkjole og synger Ukrainas Eurovision-bidrag fra 2009. Sangeren har tatt med seg tre meget lettkledde dansere opp på scenen.

– Å bli invitert hit til MGP-fansens eget arrangement tror jeg er det ultimate kompliment for en artist som skal opptre i Melodi Grand Prix, sier Nesdal.

– Det er en seier i seg selv om disse folkene liker meg og låten min.

I «Parodi Grand Prix» kan mannen i gata etterligne sin favorittlåt fra MGP-historien. Jo mer show, jo bedre. Løsvipper, parykker og dype utringninger er bare forbokstaven i konkurransen som har et spesielt sterkt fotfeste i det homofile miljøet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Parodi Grand Prix

Det skortet ikke på underholdningsfaktoren da Parodi Grand Prix ble arrangert i Oslo i går kveld. Kveldens konkurranse var en delfinale hvor de beste gikk videre til den nasjonale finalen.

Foto: Steinar Suvatne / NRK

– Det var jo litt av alt på scenen, jeg må være så ærlig å si det. Noen av kjempeflinke, andre kunne trengt litt mer trening. Men alle numrene var veldig underholdende og levende, ler Nesdal.

– Jeg fant uansett min favoritt. Nå får jeg prøve å overtale de andre i juryen.

Har blitt en homofavoritt

Båndene mellom det homofile miljøet og Melodi Grand Prix er lange og tette. Ifølge Homsepatruljens Alex Cornelius var det ingen tilfeldighet det kun var Knut Kippersund Nesdal som ble invitert til «Parodi Grand Prix».

– Det er mange her som drømmer om å ta ham med hjem til mamma, ler han og legger til:

– Knut har blitt veldig populær i det homofile miljøet.

Frisør og fjernsynsprofil Alex Cornelius mener blant annet klesstilen til Nesdal er blant årsakene til hans popularitet blant landets homofile.

Alex Cornelius og Knut Nesdal

Har Knut som favoritt. Alex Cornelius er ikke i tvil om hvem han mener bør vinne MGP 2014.

Foto: Steinar Suvatne / NRK

– Han minner meg om Rick Astley, bare med en moderne look. Han er definitivt den stiligste av årets MGP-deltakere rent stilmessig. Og så har han jo en fantastisk sangstemme også - han har hele pakka.

– Det er en skam om han ikke vinner i morgen!

Ingen stemmesanking

Om han er en moderne versjon av mannen bak «Never Gonna Give You Up» vil Nesdal ikke ta stilling til. Men han benekter at kvelden på «Parodi Grand Prix» er en frierferd.

– Jeg er her kun for å se på alle disse herlige menneskene, og tenker ikke på å sanke stemmer og sånne greier.

– Hva syntes du om å ha blitt en favoritt i det homofile MGP-miljøet?

– Andre må svare for om jeg er deres favoritt eller ei, men dersom det du sier stemmer er det i alle fall veldig hyggelig. Uansett så er det veldig kult å være her blant så mange Melodi Grand Prix-fans, sier han.

Knut Kippersund Nesdal og resten av årets MGP-finalister går på scenen kl. 19.55 i kveld. Du kan se hele finalen direkte på NRK1 eller på NRK Nett-TV.