– Jeg tror og håper at jeg kommer sterkere ut av det

Det har vært kort mellom opp- og nedturene for MGP-vinner Ulrikke Brandstorp. Nå legger hun den tøffe våren bak seg og ser fremover.

OPP- OG NEDTURER: Det har vært en spesiell MGP-reise for Ulrikke. Selv om hun har vært gjennom mye på kort tid, forteller hun at hun er på et bra sted i livet nå.

OPP- OG NEDTURER: Det har vært en spesiell MGP-reise for Ulrikke. Selv om hun har vært gjennom mye på kort tid, forteller hun at hun er på et bra sted i livet nå.

Foto: Christoffer Gunnestad / Privat

Da vi snakket med Ulrikke tidligere denne våren, var det ingenting artisten ønsket mer enn å vinne MGP-finalen, og få lov til å representere Norge i den internasjonale finalen.

Da hun vant den norske finalen ble seieren overskygget av stemmekaos, og spørsmål om det var Ulrikke som var rett vinner.

– Det var heftig. Det var annerledes enn det jeg hadde sett for meg. Jeg gikk fra det lykkeligste øyeblikket i livet mitt, til å snu meg mot en pressevegg som hadde noe annet i tankene enn å feire en seier, forteller Ulrikke.

8zTXnn2SX

SER PÅ DET POSITIVITETEN: Ulrikke forteller at istedenfor å synes synd på seg selv, tenker hun at dette skjedde med henne, fordi hun tåler det.

Foto: Tore Meek / Tore Meek

– La hele livet vårt inn i dette

Men Ulrikke la stemmekaoset bak seg, og begynte på reisen mot Eurovision-finalen.

– Vi var så klare for å gjøre alt vi kunne for å dra seieren hjem til Norge. Vi la hele livet vårt inn i dette, forteller hun.

Ulrikke hadde planer om å reise rundt i Europa, og opptrådte også under den rumenske finalen. Da de var på vei hjem fra Romania, skjønte de at noe var i ferd med å skje.

– Da vi landet i München, skjønte vi at korona var større enn det vi hadde trodd. Da vi havna i karantene og Norge ble satt i lockdown, forberedte vi oss på at finalen faktisk kunne ryke, forteller hun.

2McELqVJwvc

ANNERLEDES HVERDAG: Ulrikke håper og tror at folk har et enda større behov for å oppleve kultur, etter at korona-situasjonen har bedret seg.

Foto: Tore Meek / Tore Meek

Eurovision-finalen avlyst

Og kort tid etter dette ble verden snudd på hodet, og Eurovision-finalen ble avlyst.

– Vi skjønte jo at i det store og hele, så handler det om menneskeliv. Da er det naturlig at en sangkonkurranse blir avlyst, forteller Ulrikke.

– Men vi levde i håpet om at NRK skulle velge å sende meg til finalen neste år, forteller hun videre.

Les også: Disse skulle ha deltatt i ESC 2020

Men sånn ble det ikke. NRK bestemte seg for å gå for en ny finale, med nye låter og artister.

– Selvfølgelig ble jeg skuffa og lei meg. Dette er min store drøm, og jeg har lagt ned så mye arbeid i det. Hadde man ikke blitt lei seg, så hadde det ikke betydd noe, forteller Ulrikke.

Hun fikk tilbud om å delta i MGP neste år, men forteller at hun heller ønsker å fokusere på andre prosjekter.

– Det har vært et heftig år. Jeg tror kroppen og sjelen min har godt av å gjøre noe annet, men jeg skal vinne Eurovision en annen gang, sier Ulrikke med et smil.

SER FREMOVER: For tiden jobber artisten med et julealbum, og på fredag slipper hun en remix av låten «Attention».

SER FREMOVER: For tiden jobber artisten med et julealbum, og på fredag slipper hun en remiks av låten «Attention».

Foto: Privat / Privat

Har vokst som person

Selv om det har vært et tøft år, velger artisten å fokusere på de positive tingene som skjer i livet.

– Året har vært sykt preget av opp og nedturer, og da er det lett å fokusere på det negative. Men jeg velger å fokusere på menneskene jeg har møtt, all kjærligheten jeg har fått og minnene jeg sitter igjen med, forteller Ulrikke.

Hun har vokst mye som person, og blitt kjent med seg selv på godt og vondt.

– Jeg tror og håper at jeg kommer sterkere ut av det. Jeg er mer rusta mot det verden og universet måtte kaste mot meg, forteller hun.

Også blir det forhåpentligvis noen gode låter ut av det, avslutter Ulrikke.

Ulrikke opptrer med ny versjon av MGP-vinnerlåten sin «Attention» i fredagens alternative finale på NRK 1 klokken 20:05.

Last ned stemmeskjema her: PDF og Word-versjon
Les mer om den alternative ESC-finalen her: Norge skal kåre en Eurovision-vinner