Hopp til innhold

– Ingen hadde reagert med en mannlig artist

I den ikke-politiske konkurransen MGP har åpningslinjen «The streets of Moscow, with my girlfriend» fremført av det lesbiske performancebandet The Hungry Hearts skapt reaksjoner.

The Hungry Hearts Lisa Dillan

KLARE: The Hungry Hearts og Lisa Dillan er klare for MGP. F.v. Edith Roth Gjevjon, Lisa Dillan og Tonje Gjevjon

Foto: Jon Marius Hyttebakk / NRK

Et av bidragene i årets Melodi Grand Prix er låten «Laika». Den fremføres av performancebandet The Hungry Hearts og jazzvokalist Lisa Dillan. Åpningslinjen om det lesbiske paret som vandret hånd i hånd i Moskvas gater har fått noen til å stusse, da reglene sier at det ikke skal være politiske budskap i MGP-bidrag.

Kunstnerisk leder Tonje Gjevjon mener at reaksjonene hadde vært annerledes om det hadde vært en hetrofil kvinne eller mann som hadde sunget.

Er budskapet bevisst politisk?

– Hadde jeg sunget om min guttekjæreste i Moskvas gater hadde ingen reagert. Det samme gjelder om en mann hadde sunget om sin jentekjæreste. De som har et problem med teksten, får ta støyten for det. Det er ikke mitt problem, sier hun.

Den medvirkende artisten Lisa Dillan sier seg enig.

– Jeg mener at spørsmålet i seg selv er mer kontroversielt. Man kunne få lov til å skrive om det, uten at det blir et stort problem, sier Lisa.

– De som tenker det er politsk, er de som vil gjøre det samfunnspolitisk. Alt handler om at jeg er gift med en kvinne, og det faller meg naturlig å skrive om min kvinnelige kjæreste, sier Tonje.

Artikkelen fortsetter under musikkvideoen

Sendte inn MGP-bidrag hvert år

The Hungry Hearts

ENDELIG MED: The Hungry Hearts er glade for å endelig være med i MGP.

Foto: Maria Katsikadakou

Det at The Hungry Hearts endelig er med i MGP betyr veldig mye for leder Tonje Gjevjon. Da hysteriet rundt Alexander Rybak vokste i 2009, startet hun å sende inn bidrag.

– Jeg sendte inn låter hvert år, og hver gang fikk jeg avslag. Så det å endelig være med er helt sykt, sier hun.

En perfekt kontrast

The Hungry Hearts og Lisa Dillan åpner det store finaleshowet lørdag kveld. Det er første gang performancebandet og jazzartisten samarbeider. Lisa Dillan ble hentet inn for å forsterke den kontrastfylte låten, som Tonje kaller den.

– Vi er veldig glad for å ha med Lisa. Hun skal formidle de store følelsene i låten med sin myke karamellvokal. Dette skaper en perfekt kontrast mellom henne og vår maskinelle og litt monotone vokal, sier Tonje.

Når de får spørsmålet om samarbidet kan fortsette etter Melodi Grand Prix, er de hemmelighetsfulle.

– Kanskje det? Hvem vet hva fremtiden vil bringe, smiler Lisa lurt.