Australia: – Hvis vi vinner skal vi freshe opp hele Eurovision

WIEN (NRK): Som hedersgjester i Eurovision Song Contest 2015 har Australia alt å vinne. De sender sin største stjerne, Guy Sebastian, som går for gull.

Guy Sebastian

Guy Sebastian representerer Australia i årets Eurovision Song Contest.

Foto: Andres Putting / EBU

Interessen for Eurovision Song Contest (ESC) er stor i Australia. Gjennomnittlig 3,2 millioner australiere ser verdens største sangkonkurranse. Og det uten selv å delta.

I fjor tok Australia et steg opp og fikk stå for pausenummeret i den ene semifinalen i København, men i år er det virkelig alvor. I forbindelse med Eurovisions 60-årsjubileum har the land down under blitt invitert til å delta på lik linje med de andre landene i konkurransen.

– Jeg er så utrolig takknemlig for den velkomsten vi har fått, og at vi får muligheten til å vise oss fram for hele Europa, sier Australias representant, Guy Sebastian.

For Norges befolkning er han nok mest kjent for én låt - «Battle Scars» fra 2012 som nådde en andreplass på VG-lista. Og noen husker kanskje at Guy Sebastian endte på en sjuendeplass da Kurt Nilsen vant World Idol i 2003.

I hjemlandet er Guy derimot superstjerne, og Australia har sendt sitt sterkeste kort når de får være med i konkurransen.

Guy Sebastian

Delegasjonssjef for Australia og Guy Sebastian på pressekonferanse.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

– Guy var mitt førstevalg da vi ble invitert til Eurovision, sier delegasjonssjef for Australia, Paul Clark, til NRK.no.

– Vi har virkelig lagt alt vi har i dette nummeret, og går for seier slik at vi får være med igjen neste år, sier han.

Blir ikke ESC-finale i Australia

Skulle Guy Sebastian og låta «Tonight Again» klatre helt til topps i kveldens finale, noe som ikke er helt usannsynlig skal man tro bookmakerne, vil ikke hele Europa måtte dra til Australia neste år. Det er nemlig bestemt at konkurransen forblir i Europa uansett.

– Det er ennå ikke bestemt hvilket europeisk land vi skal holde Eurovision i dersom vi eventuelt vinner, men vi kommer gjerne til Norge, smiler Clark.

– Det eneste jeg vet er at dersom vi skulle vinne, vil vi gjøre alt for å freshe opp hele Eurovision, sier han.

– Elsker den norske låta

Selv om den australske artisten har fått et favorittstempel i forkant av finalen, er han ydmyk nok til å peke på andre personlige favoritter i konkurransen.

– Jeg tror det skal bli veldig vanskelig å slå Sverige, og jeg elsker virkelig den norske låta, sier han på pressekonferansen.

Guy Sebastian forteller at å stå på Eurovision-scenen er noe av det villeste han har gjort i sin karriere. Dette kommer fra mannen som blant annet har varmet opp for Taylor Swift og opptrådt på stadioner over hele verden.

– Man øver og øver i flere måneder til de tre minuttene på scenen. Alt bare bygger seg opp, og jeg kjenner at jeg er utrolig klar for å vise fram låta mi i kveld, sier han.

– Etter jeg har stått på scenen er jeg helt sikker på at jeg føler det akkurat som jeg synger i låta «forget tomorrow, we can do tonight again», smiler han.

Finalen ser du direkte på NRK1 klokka 21.00 i kveld.