– Hjertebanken kommer helt plutselig

MGP-artistene som skal delta i Larvik både gleder og gruer seg til sending. Vi møtte dem da de ankom Marienlyst for første gang onsdag morgen.

Artistene som skal opptre i den sist Melodi Grand Prix-delfinalen 2013 ankommer Marienlyst og får vite hvem de skal konkurrere mot.

Larvik-artistene ankommer Marienlyst

Onsdag morgen ankom årets syv siste MGP-artister Marienlyst for å forberede seg til MGP Direkte. Etter måneder med venting og to nervepirrende delfinaler som de har måttet følge fra sofaen hjemme, kunne artistene endelig få sin tur i rampelyset.

– Jeg er dritnervøs, men det blir veldig spennende å stå på scenen i Larvik, sier Gaute Ormåsen til NRK.no.

Han forteller at det har vært spesielt å sitte hjemme og se på de to foregående delfinalene.

– Jeg har fått litt vondt i magen, og jeg både gruer og gleder meg til å synge selv.

– Det å synge live er veldig skummelt, for man hører de små nyansene med en gang. Det jeg er mest redd for det skal høres surt ut, for det er en veldig vanskelig sang jeg skal synge, forklarer han.

– Første delfinale var verst

Winta deltar i MGP med låten «Not Afraid». Også hun syns det har vært rart å følge sendingene hjemmefra.

– For meg har det vært nervepirrende å se på første og andre delfinale, og vite at jeg skal være med uten å kunne fortelle noen om det, forklarer hun.

– Den første delfinalen var den verste for meg. Jeg visste ikke hva som skulle skje eller hvordan scenen ville se ut. Andre delfinale var gøyere, da slappet jeg mer av.

– Lettere ødelagt

Malin Pettersen er vokalist og frontfigur i bluegrassbandet Lucky Lips. Hun sier at hun må snakke strengt til seg selv innimellom.

– Jeg varierer mellom å være rolig, og å være litt lettere ødelagt, ler hun.

– Plutselig kan jeg få hjertebank av å tenke på hva vi skal være med på. Men så kommer jeg på at vi jo har gjort dette i fem år, og må stole på at vi vet hva vi driver med. Da gir det seg litt, smiler hun.

Vi møtte artistene da de ankom Marienlyst for første gang, se hvordan det gikk i videoen øverst i artikkelen. Sendingen fra Larvik ser du på NRK1, lørdag klokken 19.55.

Alt om: Melodi Grand Prix 2013