– De er verdige MGP-finalister

MGP-prosjektleder Stig Karlsen kommenterer hvorfor Freddy Kalas får fortsette i konkurransen, etter det ble kjent at originalbidraget «Happy Rush» var for lik en av Kalas' tidligere låter.

Freddy Kalas MGP 2016

Fredrik Auke, kjent som Freddy Kalas får fortsette i MGP 2016.

Foto: Kim Erlandsen/NRK

Melodi Grand Prix er en melodikonkurranse, og det er på det grunnlaget Freddy Kalas fortsatt er med i MGP. Freddy er ikke bare en flott artist, men Freddy og hans team er blant de beste hitmakerne i Norge, i sin sjanger. De tryller frem hit etter hit, og materialet de har presentert for MGP, er i toppsjiktet av låtene som har blitt innsendt. Det har hele tiden vært to aktuelle låter fra Freddy Kalas på blokka, og neste låt på vår rangeringsliste, var også en låt fra Freddy Kalas.

Etter et møte med teamet til Freddy Kalas på tirsdag, valgte vi å tro teamet på at låtplagiatet ikke var tilsiktet juks, men dårlig dømmekraft i forbindelse med å prøve å lage noe nytt av en gammel idé de selv hadde opphavet til.

Freddy Kalas får delta i MGP med nytt refreng

Med det faktum at første runner-up på låtlista var en annen Freddy Kalaslåt, så var det for oss klart at Freddy Kalas skulle få være med i MGP.

Stig Karlsen

MGP-prosjektleder Stig Karlsen

Foto: NRK

Vi ønsket å ta inn Freddys andre låt, men gikk med på å la gjengen til Kalas få 24 timer på seg til å skrive om refrenget til nå diskvalifiserte «Happy Rush». Hvis man etter et døgn kunne komme tilbake med et refreng som var like sterkt, så var låta i boks. Hvis ikke, ønsket vi å gå for deres andre godlåt. Jan Fredrik Karlsen kunne derfor allerede tirsdag kveld fortelle mediene at Freddy Kalas kommer til å være med i MGP, og at detaljene til løsning kunne deles kl 18. neste dag. Vi er superglad og ikke minst imponert over at Kalas har levert nok en perle av et refreng, og det på mindre et døgn. «Feel Da Rush» er et solid bidrag til MGP-festen.

I kraft av Freddy Kalas og hans medkomponisters evne til å lage hitmusikk, så er de i aller høyeste grad verdige finalister i MGP, og det med låta og melodien i førersete.

Her er alle artistene i årets MGP