– Den dag i dag er «Nocturne» en av mine absolutte favorittlåter

Staysman står bak en av partylåtene i årets Melodi Grand Prix, men mellom slagene går han helst tjue år tilbake i tid og finner roen med vinnerlåta fra 1995, «Nocturne».

Se Stian "Staysman" Thorbjørnsen fortelle om sin kjærlighet for den norske MGP-vinnerlåten "Nocturne" av Secret Garden.

– De to-tre årene etter at Secret Garden vant den internasjonale finalen med «Nocturne», hadde jeg det påfølgende albumet deres på repeat konstant, forteller den ene delen av duoen Staysman & Lazz, Stian Thorbjørnsen, og avslører med det en litt overraskende side av seg selv.

– Den dag i dag er «Nocturne» en av mine absolutte favorittlåter. Det er ingen ironi i dette overhodet, sier han.

Se Stian Thorbjørnsen, alias Staysman, snakke varmt om sin favorittlåt øverst i saken.

– Var helt sikker på at den kom til å vinne

Fionnuala Sherry i Secret Garden.

I år er det 20 år siden Secret Garden vant den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest med låta «Nocturne».

Foto: Løchen, Per / Scanpix

Året er 1995 og 13 år gamle Stian sitter klistra til TV-skjermen for å se den store finalen i Eurovision Song Contest. Norge har sendt Secret Garden og låta «Nocturne», og selv om han er klar med poengskjemaene slik han pleier, tar han seg ikke bryet med å gi alle bidragene poeng.

– Jeg var så sikker på at vi kom til å vinne, forteller han.

– Bare hør på den låta! Absolutt alle filmscener hadde vært bedre dersom det var soundtracket. En krigsscene i slow motion for eksempel, med den fela oppå, drømmer han.

Staysman & Lazz

Staysman & Lazz deltar i finalen på lørdag med låta «En godt stekt pizza».

Foto: Kim Erlandsen/NRK

Trumfa gjennom «Nocturne»-sound

Tjue år etter at Secret Garden vant, står Staysman selv på scenen i Spektrum og kjemper om å bli en del av den norske Grand Prix-historien. Naturlig nok har han lurt inn en del av den ikoniske vinnerlåta fra 1995 i sitt egen bidrag, «En godt stekt pizza».

– Jeg trumfa gjennom at vi måtte ha et felepreg på låta, nettopp på grunn av «Nocturne», ler han og forteller videre hvor stort det er for ham og makker Lasse Jensen å være med i konkurransen.

– Det er en ære. Jeg tror ikke helt folk helt skjønner hvor stort dette er for oss. De tenker nok litt sånn «ja, de gutta der er jo bare opptatt av å feste og drikke», og det forstår jeg for så vidt, men vi er virkelig så takknemlige for å være en del av dette, sier Thorbjørnsen.

På lørdag er det klart for finalen i Melodi Grand Prix 2015 på NRK1 klokka 20.25.